Nyheter KOCKBRIST

De löser kockbristen med EU-hjälp

Andrés Krasijewicz fick jobb på Hooks herrgård via ett EU-projekt. För att behålla kockar från andra länder måste man vara ärlig med förutsättningarna, säger köksmästaren Gregory Gosse.

Publicerad 3 maj 2022 Kommentera
De löser kockbristen med EU-hjälp
Köksmästare Gregory Gosse med Andrés Krasijewicz, som fått fast jobb på Hooks herrgård. Foto: Anna Hållams

Hooks herrgård är en­ av de arbetsplatser som tagit hjälp av Arbetsförmedlingen och nätverket Eures för att värva kockar från EU.

Men det var inte bara personalbrist som ledde till att de tog steget.
– Vi hade beslutat att bygga om köket och byggde även på fyra lägenheter. Då tänkte vi att nu finns personalboende och ska vi rekrytera är det lika bra att söka över hela Europa, berättar ­Hooks köksmästare Gregory Gosse.

Gregory Gosse. Foto: Anna Hållams

Det här var för fyra år sedan och sedan dess har flera kockar rekryterats. De som kommer får ett halvårs provanställning.
Bra engelska är ett måste.
– Det är ofta lite yngre personer som vill testa nytt, resa lite.

Målet är att kockarna ska vilja stanna kvar på Hooks under en längre tid.

– Det kan vara påfrestande om det kommer kockar som bara stannar några månader. Vi lägger energi på att hjälpa dem med bankkonton, Skatteverket och annat för att komma i gång och då känns det tråkigt om de inte stannar.

Jag säger flera gånger att du kommer att bo fint, men Hooks ligger på landet.Gregory Gosse

Vad kan man göra för att så många som möjligt ska stanna?
– Var ärlig. Vi är tydliga med för- och nackdelar. Jag säger flera gånger att »du kommer att bo fint, men Hooks ligger på landet«. Helst ska de ha bil eller i alla fall körkort. Man ska också vara tydlig med vad som gäller för arbetstid, lön och semester.

Den digitala rekryteringen är ett speciellt sätt att hitta nya kollegor på.
– Det blir snabba beslut och om någon sedan inte är så vass som man trodde påverkar det förstås, säger Gregory Gosse.

Skulle du rekommendera andra att prova?
– Ja, absolut! Vi är glada att få hit kockar och skulle önska att det var lättare att rekrytera utanför EU också.

En av de kockar som blivit kvar på Hooks herrgård är Andrés Krasijewicz.

Han kommer ursprungligen från Argentina men bodde sedan länge Spanien, där han arbetade på restauranger och barer.

– Arbetsvillkoren i Spanien hade blivit sämre, med delade scheman och extra timmar som man inte fick betalt för. Jag läste att förhållandena var bättre i Skandinavien.

På måndagen bestämde jag mig och två dagar senare var jag på plats. Andrés Krasijewicz

Andrés Krasijewicz. Foto: Anna Hållams

Andrés fick jobb i Norge, men det blev problem med kontraktet.
Han fick då kontakt med Eures och videochattade med flera arbetsgivare. Så fick han ett mejl från Gregory på Hooks herrgård.

– Jag såg mejlet en lördag. Där stod allt om arbetsvillkoren. På söndagen hade han svarat på några frågor som jag hade och vi pratade i telefon. På måndagen bestämde jag mig och två dagar senare var jag på plats. På torsdagen började jag jobba.

Andrés fick också hjälp att kontakta Skatteverket.
– När man börjar betala skatt blir man en del av systemet.

Bidrag finns att söka!

  • Både arbetsgivare och anställda kan söka EU-pengar, förutsatt att anställningen varar längre än sex månader.
  • Arbetsgivare med färre än 250 anställda kan ansöka om stöd för introduktions­program åt den anställde.
  • Nyanställda kan få ersättning för merkostnader i samband med flytten.

Arbetsförmedlingens Eures-sida finns mer information.

Efter fyra månader fick han fast anställning, kunde hyra lägenhet och ta hit familjen. Han köpte också bil.
Flera kollegor från andra länder har slutat. Men Andrés trivs.

– Jag gillar nästan allt med Sverige. Jag trivdes inte i Buenos Aires som har tio miljoner invånare. I Spanien
gillade jag landsbygden i Galicien och Asturias men det var ont om arbete där. Här får jag både arbete och landet!