Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Därför vill inte chefen fördela lönepotten

Många hotell- och restauranganställda ogillar systemet med en lönepott som ska fördelas individuellt. Nu visar en undersökning att även arbetsgivarna tycker att det är orättvist, och att de flesta delar potten lika för alla.

Publicerad 28 november 2003

Bara sex procent av företagen tog chansen att lägga ut lönehöjningen individuellt efter förhandlingar. Resten fördelade lönen lika till alla. Det visar en undersökning som Hotell- och restaurangfacket har gjort i Sörmland.

Det har blivit allt vanligare med lönepotter som ska fördelas efter förhandlingar på arbetsplatsen. Men de är inte populära bland fackets medlemmar. Risken för orättvisor är alldeles för stora.
31 motioner som medlemmarna har skickat in till Hotell- och restaurangfackets avtalskonferens handlar om att ta bort lönepotten ur avtalet.

Det är arbetsgivarna som har drivit igenom lokala lönepotter i avtalet. Men nu visar det sig att företagen i praktiken inte heller är särskilt intresserade av lönepotter.
I Sörmland har 102 företag rätt enligt avtalet att lägga ut lönepotter efter att ha förhandlat med facket. Bara 6 av företagen förhandlade med facket och fördelade potten på det sätt som avtalet förutsätter.

Resten, 96 företag, hade inte förhandlat om lönepotten utan gav lika mycket till alla. Facket kontaktade samtliga företag som delat potten lika och frågade varför de gjort så. Här är resultatet:

Därför lägger vi ut lönepotten lika till alla   
* Vill inte vara orättvis: 32    företag
* Alla är värda lika mycket:   24 företag
* Moraliskt riktigt:   14   företag
* Enklast    så: 9 företag
* Bara en anställd:      6 företag
* Tidsbrist, missat datum: 3 företag
* Skapar otrivsel annars:   3 företag
* Vi jobbar tillsammans:   3 företag
* Vi har platt organisation:    1    företag
* Ingen anledning:      1 företag
* Ny organisation: 1 företag
* Personalen tvingar mig:   1

När de enskilda arbetsgivarna som är med i SHR tillfrågas om lönepotten har de alltså ungefär samma argument som fackets medlemmar.
– Det här visar vad SHR:s medlemmar tycker om potten, säger Malin Ackholt, HRF-ombudsman, som ansvarar för undersökningen.
Vad är din slutsats?
– Att potten borde bort ur avtalet. Den har ingen förankring, varken bland de anställda eller bland arbetsgivarna.

SHR-medlemmar har pottsystem
I det nuvarande avtalet har medlemsföretagen i SHR rätt att lägga ut lönepotter efter förhandlingar. Företag som inte är med i SHR utan som har hängavtal med facket måste lägga ut hela lönehöjningen generellt, lika till alla.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter KOMpetens

Arbetslösa kan få studera med ersättning

Arbetsförmedlingen ska kunna anvisa arbetslösa att söka till studier. Det har regeringen beslutat.

Publicerad 28 september 2020 Kommentera
Arbetslösa kan få studera med ersättning
Utbildning kommer att vara nyckeln när Sverige startar om efter coronapandemin. Det menar regeringen, som nu satsar på att få fler till skolbänken. Foto: Colourbox

Den som saknar gymnasieexamen har betydligt svårare att få jobb än den som har gymnasieutbildning. När arbetslösheten nu stiger vill därför regeringen satsa på att fler kompletterar sina studier.

– Det behövs mer arbetsmarknad i utbildningspolitiken och mer utbildning i arbetsmarknadspolitiken, sade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark vid en pressträff på måndagen.

Regeringen har beslutat att den som behöver gymnasiekompetens för att öka chansen till jobb ska kunna studera med aktivitetsersättning. Förutsättningen är att arbetsförmedlingen gör en individuell prövning som fastställer behovet.

Dessutom ska fler arbetssökande inom jobb- och utvecklingsgarantin få möjlighet att plugga på yrkeshögskola eller folkhögskola med bibehållen ersättning.

Hej Gäst CLARA HENRY

”Skulle vilja ha makten över frukosten”

Clara Henry är programledare, bloggare och aktuell med tv-serien »Du Clarar mer än du tror« som har premiär på SVT den 1 oktober. Men om hon fick välja ett branschyrke att jobba i så skulle det vara som boss över frukostbuffén.

Publicerad 27 september 2020 Kommentera
”Skulle vilja ha makten över frukosten”
Clara Henry. Foto: Morgan Norman

Hur är du som gäst på hotell eller restaurang?
– Jag blir lyrisk om rummet eller frukostbuffén har något utöver det vanliga. Nu senast bodde jag på Calmar Stadshotell och blev jätteglad av att de hade fyra hantlar hängande på väggen. Otippat och roligt!

Vilket hotell- eller restaurangyrke skulle du helst vilja ha?
– Jag skulle vilja ha makten över frukostbuffén. Om jag fick bestämma över en frukostbuffé hade den varit episk.

Vad är det pinsammaste du gjort på hotell eller restaurang?
– När jag var i Örnsköldsvik med Melodifestivalen 2014 spelade vi Monopol en kväll. En kastade spelsedlarna över hela rummet. Jag filmade och lade ut på min Youtubekanal. Sedan fick jag en lång kommentar från tjejen som städat.

Nyheter MEDLEMSMÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 2 kommentarer
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här