Nyheter Byggplaner

Branschjobb i fara när Sturegallerian byggs om

Sturegallerian i Stockholm står inför en omfattande ombyggnad. Om det nuvarande förslaget blir verklighet kan flera restauranger tvingas stänga och hundratals anställda måste söka nya jobb.

Publicerad 13 juli 2017
Branschjobb i fara när Sturegallerian byggs om
Kvarteret vid Stureplan blir en byggarbetsplats i flera år om det nuvarande förslaget går igenom. Foto: Udo Schröter/Flickr/CC BY-SA 2.0
Anna Hjortheden, Sturehof. Foto: Privat.

En av restaurangerna som berörs är Sturehof. Där har Anna Hjortheden arbetat som servitris i över 20 år. Nu är hon ordförande i HRF-klubben och har engagerat sig mot planerna på ombyggnad.
– Bara hos oss handlar det om 180 jobb som hotas om byggplanerna skulle bli av. Sedan är det kanske sju restauranger till, det blir flera hundra restaurangjobb. Fastighetsägaren har sagt att vi på Sturehof kan hålla öppet ändå under de år som bygget pågår, men när vi tittar på planerna så ser vi att det är en omöjlighet, säger hon.

Enligt förslaget som nu är aktuellt ska Sturegallerian byggas om radikalt. 50 000 kvadratmeter ska rivas och byggtiden blir flera år. Anna Hjortheden är med i nätverket ”Stoppa Stureplanerna” som försöker få Stockholms stad att välja en annan lösning för ombyggnad och upprustning.
– Vi vill att det som behöver göras om ska göras om, men vi tycker att man måste titta på andra förslag som inte påverkar lika mycket. Så att inte restauranger eller butiker måste stänga eller att folk förlorar sina jobb. Det handlar ju också om turismen, Stureplan är väldigt viktig för bilden av Stockholm!

Fakta om byggplanerna

  • Det är ett av världens största fastighetsbolag, Abu Dhabi Investment Authority, som står bakom planerna på ombyggnad.
  • Enligt bland andra nätverket ”Stoppa Stureplanerna” innebär byggplanerna att kvarteret blir en byggarbetsplats i minst sju år.
  • 50 000 kvadratmeter fastigheter ska rivas och politikerna i Stockholms stadshus måste besluta om en ny detaljplan. Det beslutet tas i början av 2018.
  • Just nu är förslaget till ny detaljplan ute på så kallat samråd, då allmänheten och olika remissinstanser får lämna synpunkter.

Anna Hjortheden och hennes kamrater i HRF-klubben har lagt mycket tid på att informera medlemmar och andra i personalen om hur planerna kommer att påverka restaurangen och jobben. Hittills är det inte en direkt facklig fråga.
– Men om beslutet går igenom och så många människor riskerar att bli av med jobbet så blir det ju det. Vi får mycket frågor om hur det blir om det stängs. Och blir det tal om uppsägningar så kommer vi så klart att förhandla för våra medlemmar. Vi funderar också på hur vi skulle kunna jobba bredare med all krogpersonal i Sturegallerian, säger Anna Hjortheden.

Spara

Spara

Spara

Nyheter förhandling

Anklagades för alpackadöd – fick 40 000 kronor

En HRF-medlem, anställd på en gård som föder upp alpackor, krävde att få ut sin slutlön och semesterersättning. Då anklagade arbetsgivare honom för sex alpackors död – och krävde nästan 500 000 kronor. Nu har de förlikats.

Publicerad 18 oktober 2019 Kommentera
Anklagades för alpackadöd – fick 40 000 kronor
När HRF-medlemmen ville ha ut sin lön anklagade arbetsgivaren honom för att ha haft ihjäl sex alpackor. Alpackorna på bilden har inget med saken att göra. Foto: Tomasz Matuszewski/Mostphotos

Den anställde arbetade bland annat med att sköta alpackorna på gården. Våren 2018 sade han upp sig. Men arbetsgivaren vägrade betala ut hans innestående lön och semesterersättning, och medlemmen vände sig till Hotell- och restaurangfacket.
– Då kom arbetsgivaren med ett motkrav på nästan 500 000 kronor. Han menade att sex av alpackorna hade avlidit efter att vår medlem hade misskött dem, säger HRF-ombudsman Emil Bäckström.

Facket menade att kravet var orimligt. Detta eftersom medlemmen varit anställd på alpackagården med lönestöd, i vilket det ingick att han skulle handledas på arbetet.
– Vi anser att man inte kan kräva det ansvaret utifrån de förutsättningarna, säger Emil Bäckström.

När facket och arbetsgivaren inte kunnat enas stämde HRF arbetsgivaren i tingsrätten. I veckan hölls en muntlig förberedelse i ärendet. Där kom parterna överens om en förlikning som bland annat innebar att HRF-medlemmen får 40 000 kronor.
– Arbetsgivaren kommer inte heller att kunna ta upp frågan om de döda alpackorna igen, säger Emil Bäckström.

Ur temat Pensionsfusket
Nyheter PENSION

”Man kan inte bara höja pensionsåldern”

I går beslutade riksdagen att höja pensionsåldern. Att bara höja gränsen för när man får gå i pension är inte rätt, säger Malin Ackholt, ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 17 oktober 2019 Kommentera
”Man kan inte bara höja pensionsåldern”
I veckan höjdes lägsta pensionsålder till 62 år. På sikt ska den höjas ytterligare. Foto: Birgit Reitz-Hofmann/Mostphotos

Nästa år höjs åldern då man tidigast har rätt att gå i pension, från 61 till 62 år. Samtidigt höjs gränsen för hur länge man har rätt att ha kvar sin anställning. Dagens 67 år blir i stället 69 år. Efter det säger lagen om anställningsskydd, las, att arbetsgivare har rätt att säga upp personer utan att ha något särskilt skäl.

Bakom beslutet ligger en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna.
–  Jag kan förstå att man behöver göra något när snittåldern i Sverige ökar med två timmar om dagen. Men man kan inte bara höja pensionsåldern. Man måste skapa förutsättningar för människor att jobba längre. Man ska inte behöva gå sönder. Vi har väldigt få i branschen som jobbar till 65 i dag, för att kroppen inte funkar, säger Malin Ackholt.

Bakgrunden till att pensionsåldern höjs är att människor lever allt längre. Men medellivslängden för kvinnor i typiska LO-yrken med låga inkomster har inte ökat de senaste tio åren, visar en LO-rapport.

För att anställda inom hotell och restaurang ska orka jobba längre krävs satsningar på arbetsmiljö och trygghet, menar Malin Ackholt.
– Det behövs mer pengar i systemet. Minst dubbelt så mycket måste satsas på förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Dessutom behöver man lägga mer pengar i pensionssystemet. Annars gör sådana här beslut människor enkom fattigare.

– Kvinnor i vår bransch ligger på en pension som motsvarar drygt 50 procent av inkomsten. Lägger man till det utbredda fusket med tjänstepensionerna så inser man att politiken, men även vi parter har mycket kvar att göra.

Höjningarna är ett första steg i en planerad förändring av pensionssystemet. Om några år väntas gränserna höjas ytterligare.

Förändringarna gäller den allmänna, statliga, pensionen. Tjänstepensioner berörs inte.

Ingår i temat: Pensionsfusket 17 artiklar

Alla artiklar i temat (14 till)
Nyheter arbetsliv

Ny guide ska hjälpa arbetsgivare

Hur går ett medarbetarsamtal till? Och vad ska göras vid en nyanställning? Nu får branschens arbetsgivare ett nytt stöd som reder ut alla frågetecken. Det är HRF och Visita som tillsammans ligger bakom.

Publicerad 17 oktober 2019 1 kommentar
Ny guide ska hjälpa arbetsgivare
Branschens arbetsgivare ska få stöd i sitt arbetsgivarskap. Foto: Colourbox/Syda Productions
Malin Ackholt
Malin Ackholt. Foto: Peter Jönsson

Den nya vägledningen heter Branschkoden och har tagits fram med medel från BFUF, Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond. Den innehåller praktisk information, checklistor och mallar för allt från jobbannonser och nyanställningar till medarbetarsamtal.
– Detta är ett sätt att ge arbetsgivare handledning i hur de ska kunna utöva ett bra arbetsgivarskap, säger Hotell- och restaurangfackets förbundsordförande Malin Ackholt.

Idén om en praktisk handledning för arbetsgivare väcktes ursprungligen av krögaren Fredrik Eriksson, som också varit involverad i arbetet. Det har även förtroendevalda från HRF varit, liksom unga chefer samt arbetsgivare i branschen.
– Arbetsgruppen har tittat på olika delar och ringat in områden. Det handlar inte om att lösa saker som är kollektivavtalsreglerade eller lagreglerade, utan om att hjälpa arbetsgivare göra mer rätt. Allt blir enklare om man gör rätt från början, säger Malin Ackholt.

Fakta: Branschkoden

Branschkoden är tillgänglig för alla och är gratis att ladda ner. Den kommer bland annat att finnas på Hotell- och restaurangfackets sajt och på Visita.se. Den finns också att hitta på bfuf.se.

Fråga om jobbet.
83
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här