Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Bartender åtalad för överservering

En bartender i Boden har åtalats för överservering efter att poliser sett honom sälja en drink till en berusad gäst. Bartendern riskerar nu ett halvår i fängelse.

Publicerad 20 december 2011

Händelsen som ligger till grund för åtalet inträffade i februari i år. Då såg två civilklädda poliser hur bartendern, som jobbar på ett uteställe i Boden, serverade en rejält berusad gäst. Det skriver tidningen NSD. Enligt förundersökningen var mannen så full att han hade svårt att hålla balansen, och ska själv ha erkänt för poliserna att han var ”jävligt full”.

Bartendern, en man i 25-årsåldern, har nu åtalats för överserveringen. Han anser dock att han inte haft möjlighet att se hur berusad gästen var.
– Men om jag åtalas för det här så skulle 50 bartenders kunna åtalas varje vecka. Vi försöker verkligen vara noga och har ständig kontakt med varandra och med vakter. Men är det mycket folk så är det inte lätt. Folk skärper sig också extra när de kommer till baren, för de vet att de inte får beställa om de utmärker sig. Det är samma sak som när de ska passera vakterna, säger bartendern till NSD.

Straffet för brottet olaglig dryckeshantering är böter eller fängelse i upp till sex månader.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.