Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Avtal klart för hotell- och restaurang

1 500 kronor på tre år. Så blir lönehöjningen för de hotell- och restauranganställda. Det nya avtalet blev klart på valborgsmässoafton.

Publicerad 30 april 2004

Lönehöjningarna blir 450 kronor per månad i år och nästa år och 600 kronor år 2006. Hälften av lönehöjningen läggs ut som en generell höjning till alla, hälften som en lokal pott att förhandla om.
Avtalets minimilöner höjs med samma belopp, sammanlagt 1 500 kronor.

Det nya kollektivavtalet blev klart vid åttatiden på valborgsmässoafton.
– Vi har gjort en uppgörelse som ligger väl i nivå med övriga förbund på arbetsmarknaden, säger Hotell- och restaurangfackets förbundsordförande Birgitta Kihlberg.
Vad är du mest nöjd med?
– Att vi har fått nästan alla de friska pengar vi begärde. Och att vi får igång ett reformarbete av lönebildningen.
Avtalet kommer att leda till bättre löner och villkor i framtiden, hoppas hon.

En del i avtalet är att de två »supermedlarna« Rune Larsson och Olle Hammarström ska leda en försöksverksamhet med nya löneformer på ett antal företag i branschen. På dessa företag ska man pröva mer lokala förhandlingar och också försöka hitta ett system så att lönepengar inte försvinner på grund av personalomsättningen. Det sista är något som facket länge har kritiserat.
I projektet ligger också att man ska försöka skapa så bra förhållanden för anställda och företag att lönsamheten ökar och folk stannar längre på sina jobb. De anställdas inflytande över arbetstidens förläggning ska också öka.

Viktigt för facket är också att avtalets minimilöner höjs med samma belopp som de utgående lönerna. Här ville arbetsgivarna från början ha lägre höjningar. Arbetsgivarna ville också ta bort den särskilda minimilönen för den som har sex års vana. Det kravet släppte man och sexårslönen finns kvar i avtalet. Den höjs med sammanlagt 1500 kronor under de tre åren som avtalet gäller.

Även ob-ersättningen kommer att höjas och arbetsgivarna drog i sista stund tillbaka sitt förslag om att räkna obekväm tid först från klockan 18 på lördagen. Det kommer att vara obekvämt från klockan 16 i framtiden också.

Efter det tredje årets lönehöjning kommer den lägsta lönen för en yrkesarbetare utan vana i hotell- och restaurangnäringen att vara 15006 kronor. Därmed lyckas HRF lyfta upp sina lägst avlönade medlemmar över en nästan ”magisk” lönegräns.

Vad är du missnöjd med?
– Att vi tvingades släppa en del av våra krav då det gäller ungdomslönerna, svarar Birgitta Kihlberg.
Ungdomslönerna höjs bara med hälften av det belopp som de vuxna får.
I HRF-avtalet kan den anställde gå på ungdomslön ända upp till 19 år. 19-åringarna får dock större höjningar, nästan i nivå med de fullbetalda.
Arbetsgivarnas största framgång är att de har fått igenom ett helt nytt avtal om årsarbetstid. Ett sådant avtal finns redan, men det har inte använts särskilt mycket. Nu blir det nya skrivningar och parterna räknar med årsarbetstid på fler arbetsplatser. Det krävs dock ett lokalt avtal på varje arbetsplats innan årsarbetstiden kan införas.

På måndag kommer HRF:s förbundsstyrelse att samlas till ett extra möte i Stockholm för att ta ställning till avtalet, som än så länge bara är preliminärt.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter konkurs

Fler konkurser – men framtiden ser ljus ut

I juli var konkurserna inom hotell- och restaurangbranschen elva procent fler än för ett år sedan. Personalbrist är en bidragande orsak, tror Richard Damberg på kreditupplysningsföretaget UC.

Publicerad 3 augusti 2021 Kommentera
Fler konkurser – men framtiden ser ljus ut
Konkurserna inom hotell och restaurang ökade i juli. En orsak är personalbrist, säger UC. Foto: Lisa Castilla
Richard Damberg. Foto: UC

Förra sommaren innebar ett välkommet avbrott i en fallande ekonomi för branschens företag. Men med hösten hopade sig återigen problem.
Smittan ökade, restriktioner skärptes och många tvingades ställa in de avgörande julborden.
Det, i kombination med små marginaler, resulterade i att hotell- och restaurangföretag toppade konkursstatistiken för 2020.

I våras minskade antalet konkurser, för att i juli åter vända uppåt.
– Det finns dels gamla skulder som gör att de här företagen går i konkurs. Men jag har hört från många håll att personalbrist är ett stort problem, säger Richard Damberg, kreditexpert på UC.

Kommer man bara över den här puckeln ser framtiden ljus ut

Enligt honom har många som jobbat i branschen sökt sig till andra sektorer eller börjat studera.
– Om det fanns fler att anställa skulle många företag kunna ha högre omsättning.

Men allt är inte nattsvart. UC gör bedömningen att efterfrågan kommer att öka.
– Kommer man bara över den här puckeln ser framtiden ljus ut.

Nyheter försäkring

Hon fick 40 000 för gammal skada

För tio år sedan skar kocken Jackie Lenander av en sena i ena tummen. Nyligen fick hon drygt 40 000 kronor från arbetsskadeförsäkringen.

Publicerad 29 juni 2021
Hon fick 40 000 för gammal skada
Jackie Lenander fick en arbetsskada på tummen på sin tidigare arbetsplats. På vänster tumme syns två små ärr från skärskadan. Foto: Daniel Nilsson

Om försäkringen

  • Den som drabbas av en arbetsskada, till exempel genom en olycka, kan få ersättning från Trygghetsförsäkringen vid arbetsskada, TFA. Den gäller för alla anställda på en arbetsplats med kollektivavtal.
  • Försäkringen administreras av Afa Försäkring. TFA kompletterar den lagstadgade arbetsskadeförsäkringen som alla anställda omfattas av, och som administreras av Försäkringskassan.
  • TFA kan lämna ersättning bland annat för inkomstförlust, kostnader, sveda och värk, ärr och medicinsk invaliditet.

År 2011 jobbade Jackie Lenander som kock på Casino Cosmopol i Malmö. En dag när hon skulle putsa ryggbiff slant hon med kniven och råkade skära av en sena i vänster tumme.
Det resulterade i en lång sjukskrivning, rehabilitering och nedsatt rörlighet. Trots det, och trots att Jackie haft många fackliga uppdrag, däribland försäkringsinformatör, anmälde hon inte sin skada till Afa Försäkring.
– Det är på något sätt så att alla skador är viktigare än sina egna. Dessutom hade jag flyttat och hade inte kvar alla papper, säger Jackie.

Preskriptionstiden för skadeersättning i arbetsskadeförsäkringen är tio år.
När den gränsen närmade sig bestämde sig Jackie till slut för att göra en anmälan.
– Jag hade det i bakhuvudet, att jag skulle fixa det innan tiden gått ut.

Det lönar sig verkligen att anmäla, och det var mycket enklare än jag trodde.

Jackie Lenander. Foto: Daniel Nilsson

Hon skickade in läkarintyg, bilder och filmer på problemen hon har med den skadade tummen i dag, och arbetsgivaren bekräftade att skadan var orsakad av arbetet.

Efter ett tag kom svaret från Afa Försäkring: hon har rätt till 40 500 kronor i ersättning. Bland annat bedömer Afa att Jackie fått två procents invaliditet på grund av skadan.

– Jag trodde att jag kanske skulle få en liten peng för ärrbildningen, men det är ju jättemycket pengar! Det lönar sig verkligen att anmäla, och det var mycket enklare än jag trodde, säger Jackie.

Så här anmäler du

Du gör själv din anmälan till Afa Försäkring.
Enklast är att göra det på afaforsakring.se där du loggar in på Mina sidor med Bank-ID.
Här fyller du i alla uppgifter om din arbetsskada och bifogar eventuella intyg.
Din arbetsgivare måste sedan bekräfta din anställning. Det kan ske digitalt eller via brev.
Handläggningstiden varierar, men målet är beslut inom 30 dagar. Det går också att anmäla via pappersblankett.

För att få fram de saknade sjuk- och läkarintygen vände hon sig till Försäkringskassan.
Förutom en mindre kostnad på 50 kronor för att få pappren utskrivna, var det inga problem alls, berättar Jackie.

Även från Afa Försäkring fick hon bra hjälp.
– De har varit jättebra och hjälpsamma, svarat snabbt på mina frågor.

Hon vill nu uppmana alla att anmäla sina arbetsskador.
– Anmäl! Det kan vara jättemycket pengar du har rätt till.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter LÄTTNADER

Alkoholstoppet tas bort

Nu kom det efterlängtade beskedet – från den 1 juli får restaurangerna ha öppet lika länge som vanligt. Det blir också tillåtet med fler gäster per sällskap.

Publicerad 28 juni 2021
Alkoholstoppet tas bort
Snart blir det tillåtet att servera alkohol efter 22.30 igen. Foto: Colourbox

Alkoholstoppet för serveringsställen tas bort den 1 juli. Det berättade övergångsregeringen och Folkhälsomyndigheten under en pressträff på måndagen.

Det är den höga vaccinationsgraden gör att Sverige kan öppnas enligt den plan som tidigare presenterats. Lättnaderna som nu presenterats ingår i steg två av planen.

På uteserveringar slopas begränsningen av storlek på sällskap helt från den 1 juli. Inomhus blir det tillåtet att servera åtta personer, i stället för dagens fyra.

Men det är fortfarande sittande servering och avstånd mellan borden som gäller. Anledningen är att man vill se hur det går innan de sista restriktionerna tas bort, för att undvika att det blir ett bakslag.

Malin Ackholt, förbundsordförande för Hotell- och restaurangfacket, hade hoppats på fler lättnader.

– Dagens besked är glädjande, men det är synd att det finns restriktioner kvar. De som inte har utomhusaktiviteter är fortfarande mer drabbade, säger Malin Ackholt.

När det gäller privata träffar är rådet att umgås utomhus och i mindre grupper. Butiker har kvar sina begränsningar för hur många som får vara i lokalen samtidigt.

Ingår i temat: Coronakrisen 140 artiklar

Alla artiklar i temat (137 till)
Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här