Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Avtal klart för hotell- och restaurang

1 500 kronor på tre år. Så blir lönehöjningen för de hotell- och restauranganställda. Det nya avtalet blev klart på valborgsmässoafton.

Publicerad 30 april 2004

Lönehöjningarna blir 450 kronor per månad i år och nästa år och 600 kronor år 2006. Hälften av lönehöjningen läggs ut som en generell höjning till alla, hälften som en lokal pott att förhandla om.
Avtalets minimilöner höjs med samma belopp, sammanlagt 1 500 kronor.

Det nya kollektivavtalet blev klart vid åttatiden på valborgsmässoafton.
– Vi har gjort en uppgörelse som ligger väl i nivå med övriga förbund på arbetsmarknaden, säger Hotell- och restaurangfackets förbundsordförande Birgitta Kihlberg.
Vad är du mest nöjd med?
– Att vi har fått nästan alla de friska pengar vi begärde. Och att vi får igång ett reformarbete av lönebildningen.
Avtalet kommer att leda till bättre löner och villkor i framtiden, hoppas hon.

En del i avtalet är att de två »supermedlarna« Rune Larsson och Olle Hammarström ska leda en försöksverksamhet med nya löneformer på ett antal företag i branschen. På dessa företag ska man pröva mer lokala förhandlingar och också försöka hitta ett system så att lönepengar inte försvinner på grund av personalomsättningen. Det sista är något som facket länge har kritiserat.
I projektet ligger också att man ska försöka skapa så bra förhållanden för anställda och företag att lönsamheten ökar och folk stannar längre på sina jobb. De anställdas inflytande över arbetstidens förläggning ska också öka.

Viktigt för facket är också att avtalets minimilöner höjs med samma belopp som de utgående lönerna. Här ville arbetsgivarna från början ha lägre höjningar. Arbetsgivarna ville också ta bort den särskilda minimilönen för den som har sex års vana. Det kravet släppte man och sexårslönen finns kvar i avtalet. Den höjs med sammanlagt 1500 kronor under de tre åren som avtalet gäller.

Även ob-ersättningen kommer att höjas och arbetsgivarna drog i sista stund tillbaka sitt förslag om att räkna obekväm tid först från klockan 18 på lördagen. Det kommer att vara obekvämt från klockan 16 i framtiden också.

Efter det tredje årets lönehöjning kommer den lägsta lönen för en yrkesarbetare utan vana i hotell- och restaurangnäringen att vara 15006 kronor. Därmed lyckas HRF lyfta upp sina lägst avlönade medlemmar över en nästan ”magisk” lönegräns.

Vad är du missnöjd med?
– Att vi tvingades släppa en del av våra krav då det gäller ungdomslönerna, svarar Birgitta Kihlberg.
Ungdomslönerna höjs bara med hälften av det belopp som de vuxna får.
I HRF-avtalet kan den anställde gå på ungdomslön ända upp till 19 år. 19-åringarna får dock större höjningar, nästan i nivå med de fullbetalda.
Arbetsgivarnas största framgång är att de har fått igenom ett helt nytt avtal om årsarbetstid. Ett sådant avtal finns redan, men det har inte använts särskilt mycket. Nu blir det nya skrivningar och parterna räknar med årsarbetstid på fler arbetsplatser. Det krävs dock ett lokalt avtal på varje arbetsplats innan årsarbetstiden kan införas.

På måndag kommer HRF:s förbundsstyrelse att samlas till ett extra möte i Stockholm för att ta ställning till avtalet, som än så länge bara är preliminärt.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Nyheter konkurs

Här fortsätter konkurserna att öka

Konkurserna sjunker i de flesta branscher – men inte bland restauranger. Där ökade konkurserna med 48 procent i februari, jämfört med februari 2020. Det visar statistik från UC.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Här fortsätter konkurserna att öka
Förra året var ett krisår i restaurangbranschen. Nu verkar det som att konkurserna fortsätter att öka även i år. Foto: Colourbox
Richard Damberg. Foto: UC

Under krisåret 2020 gick nästan 700 svenska restauranger i konkurs, runt 200 fler än året innan. Och ännu har ökningen inte stannat upp, visar ny konkursstatistik.

– Restaurangbranschen är den enda branschen där konkurserna ökar jämfört med februari 2020, från 29 till 43. Det lär tyvärr inte blir bättre när kaféer och restauranger från och med i dag omfattas av nya, hårdare restriktioner, säger Richard Damberg, ekonom på kreditupplysningsföretaget UC.

Statistiken visar att konkurserna i landet sjönk med nästan 20 procent i februari, jämfört med samma månad 2020. Men restaurangbranschen går mot strömmen. Där steg i stället konkurserna med 48 procent.

Hittills i år har 102 restaurangföretag satts i konkurs. Det är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.

– De branscher som har drabbats hårdast av pandemin kommer att ha det fortsatt tufft ett tag till, men när väl vaccineringarna kommer i gång står hushållen redo att spendera pengar på restaurang, nöjen och upplevelser. I de branscherna är det relativt lätt att återanställa personal och startsträckan blir kort, säger Richard Damberg.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här