Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Konkurserna ökar något

Efter flera år med sjunkande konkurstal i hotell- och restaurangbranschen verkar trenden nu ha vänt. I januari och februari steg konkurserna något.

Publicerad 10 mars 2014

Sedan 2010 har antalet hotell och restauranger som gått omkull stadigt minskat. Under förra året gick 1 109 företag i konkurs, vilket är 3 procent färre än under 2012. Nu verkar det som om den goda sviten kan vara slut. I januari och februari ökade konkurserna något jämfört med samma månader förra året. Ökningen är dock liten, 2 procent, och sett till konkurser fördelat på antalet aktiva företag är skillnaden nästan obefintlig. Siffrorna kommer från kreditupplysningsföretaget UC. 

Samtidigt visar statistik från bland annat Visita och SCB att 2014 började bra för landets restauranger. I januari steg restaurangförsäljningen i Sverige med 4,1 procent jämfört med samma månad förra året. Mest ökade kaféer och vanliga restauranger, med 11,4 respektive 7,4 procent. Den enda kategorin som backade i januari var personalrestauranger som minskade sin försäljning med 5,4 procent. Sammanlagt omsatte restaurangbranschen drygt 7,3 miljarder under årets första månad.

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här