Ledare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Få någon att rösta i valet!

Din röst avgör framtiden. Tillsammans med rösterna från dina grannar, vänner, släktingar och jobbarkompisar.

Publicerad 2 september 2014

Det är val snart. Svårt att missa. Affischerna är uppsatta och på tv och radio pågår utfrågningar och debatter för fullt.
Kanske har valarbetare hunnit knacka på din dörr för att övertyga dig om att du bör rösta just på hens parti. Kanske har någon gett dig en broschyr i all hast.
Ibland kan det kännas som att du blir synlig först när de tigger om din röst. Då gäller det att komma ihåg att din röst kommer att avgöra framtiden för dig och dina barn, föräldrar, vänner och arbetskamrater.
Många som har kommit till Sverige i vuxen ålder, eller har föräldrar från andra länder och saknar svenskt medborgarskap, får inte rösta i riksdagsvalet. Men i kommuner och landsting får alla rösta, som har bott i Sverige i tre år.

Har du en bekant eller någon i familjen som inte vet om att man kan rösta? Gör en insats och berätta hur viktigt det är.
I kommun och landsting avgörs nästan allt som handlar om bostadsbyggande, kollektivtrafik, sjukvård, skola, förskola och äldreomsorg. Du kan påverka hur många barn som ska finnas i en barngrupp, ­arbetsvillkoren för dem som arbetar i vården, hur äldreomsorgen kan bli bättre för våra gamla.
Allt du gör räknas. Hemma, på jobbet, bland vänner och familj, på bussen på väg till jobbet. Varje människa lämnar spår efter sig. Varje människa, varje röst, är viktig.

Valet handlar också om att ha ett öppet och solidariskt samhälle, som inte gör skillnad på hudfärg eller sexualitet. Vi måste stå upp mot främlingsfientlighet och för solidaritet. Så ta dig till vallokalen på söndag den 14 september. Just din röst kommer att förändra!

Plus och minus just nu

Val-uppmuntran. Facebook-gruppen »Jag kommer rösta« startades av en HRF-medlem för att informera och öka valdeltagandet.

Val-skrämsel. Varför negativt kampanjande? Bättre för demokratin att berätta om sin egen politik i stället för att smutskasta andras.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.