Det här hoppas jag få se 2022
Hotellrevyns chefredaktör Linda Svensson. Foto: Annika af Klercker
Ledare Önskelista

Det här hoppas jag få se 2022

Det finns några saker jag gärna ser under 2022. Som avskaffad karensdag och tryggare branschjobb i personalbristens spår.

Publicerad 22 december 2021

Slutet på året blev kanske inte oväntat. Men ändå.
Vi fick gå in i julhelgen med ökad smittspridning, fler restriktioner och ett högst osäkert läge.

Nu har vi kämpat på i snart två år. Varje avmattning i smitta och vi hoppar högt av glädje och tänker att nu kanske det äntligen är över.

Men nu är tid för hopp. Och det finns några saker vi kan hoppas på 2022. Nämligen:

  • Alla som kan vaccinerar sig och boosterdosen gör att omikron och alla kommande varianter fladdrar förbi som en lätt förkylning för dem som trots allt smittas.
  • Bonden saknar sina kor! Uttrycket ”Man saknar inte kon förrän båset är tomt” skulle kunna spegla situationen i branschen. Låga löner, otrygga anställningar och en pandemi som gjorde ont värre fick många att lämna sina jobb i hotell och restaurang. Men 2022 blir året då arbetsgivarna är ångerfulla och inser att lojal arbetskraft kräver schysta villkor. Hoppas vi.
  • Karensdagen slopas permanent. Det är orimligt att många inte har råd att vara sjuka. Bara det faktum att regeringen tagit bort den tillfälligt under pandemin visar att man förstått att många går sjuka till jobbet på grund av karensen.
  • Att demokratin segrar i valet. Man får så klart tycka vad man vill, men den som är intresserad av hur utvecklingen ser ut i länder som gått långt åt höger kan fördjupa sig i situationen i Ungern och Polen, där pressfrihet och blind rättvisa är satt under hård press minst sagt.
  • Demokratisk debatt på kongressen. Hösten 2022 är det dags för HRF:s högsta beslutande organ att åter samlas. Skriv motioner och utveckla förbundet och branschen!
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här