Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Årehotell varslar alla anställda

En säsong höll satsningen på Åres nya lyxhotell Copperhill mountain lodge. Nu varslas all personal om uppsägning.

Publicerad 17 april 2009

När Copperhill mountain lodge öppnade i början av december var planen att det skulle bli Åres lyxigaste året-runt-anläggning. Men dålig snötillgång, byggtrassel och ekonomiska problem satte käppar i hjulet. I januari ställde hotellet in alla leverantörersbetalningar, och i februari inleddes en rekonstruktion av företaget för att undvika konkurs. Efter påskhelgen fick de anställda beskedet att deras anställningar avslutas.
– Det gäller samtliga anställda, ett tjugotal personer. Det kommer i stort sett inte att finnas någon kvar, säger Sari Hållberg som är ansvarig HRF-ombudsman.

Som mest har Copperhill mountain lodge haft 80 anställda. En stor del av dem har dock redan fått sluta. Det rör sig främst om provanställningar som inte gått över till tillsvidareanställningar och säsongare som fått sluta tidigare, berättar Sari Hållberg.
– I och med att gästunderlaget har minskat så har de minskat personalstyrkan allt eftersom.

Planen är att hotellet ska öppna igen i december. Det är dock oklart vilka ägarna blir och vilken typ av verksamhet som kommer att bedrivas.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här