Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Amerikanskt hotellfack kan splittras

Det amerikanska fackförbundet Unite Here, som organiserar hotell- och restauranganställda, kommer förmodligen att splittras. Anledningen är en intern strid om makt och pengar.

Publicerad 23 mars 2009

I fem knappa år varade kärlekssagan mellan de amerikanska fackförbunden Unite, som organiserar anställda i textilbranschen, och Here som organiserar hotell- och restauranganställda. År 2004 gick de ihop till storförbundet Unite Here, och har sedan dess drivit flera framgångsrika kampanjer tillsammans.

Men nu verkar samarbetet alltså vara över. Sedan i höstas har en bitter strid om makt och pengar pågått inom förbundet. Striden har lett till en offentlig smutskastning mellan ledarna för de två sidorna, Bruce Raynor och John Wilhelm, och till en stämning i domstol.

Nu verkar Unites Heres medlemmar ha tröttnat på det uppslitande bråket. I en stor omröstning kräver nu 150 000 av förbundets medlemmar att facket delas upp.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.