Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Allt fler arbetslösa i åtgärder

Förra månaden var över 4 000 av HRAK:s medlemmar sysselsatta i program med aktivitetsstöd.

Publicerad 8 mars 2013

Under februari placerades ytterligare 228 av HRAK:s medlemmar i arbetsförmedlingens olika program. Antalet sysselsatta med aktivitetsstöd var 4 036 personer, 8 procent av medlemskåren. De börjar sakta närma sig de öppet arbetslösa i antal. Under februari minskade de arbetslösa med 125 och var vid månadens slut 4 782 personer. Det dock något fler än samma månad förra året, då 4 729 personer var öppet arbetslösa.
Totalt var 23 procent av HRAK:s medlemmar i någon form av arbetslöshet under månaden. Då är även deltidsarbetslösa inräknade.

Fler kan komma att anmäla sig som arbetslösa under våren. Sedan årsskiftet har arbetsförmedlingen fått in varsel som berör 256 anställda i hotell- och restaurangbranschen. Hälften av dem har varslats på grund av att deras arbetsgivare har gått i konkurs.

Månadsstatistiken

Siffrorna kommer från Arbetsförmedlingens månadsstatistik. Där finns uppgifter om arbetslöshet och varsel. Statistiken går både att läsa länsvis och uppdelat på respektive a-kassa.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.