Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Allt färre konkurser i branschen

Allt fler branschföretag går runt. Hittills i år har hotell- och restaurangkonkurserna minskat med hela tio procent.

Publicerad 5 december 2013

Det har varit ett bra år för hotell- och restaurangbranschen. Det märks inte minst på att antalet konkurser fortsätter att minska. Hittills i år har 353 hotell och restauranger satts i konkurs. Det är tio procent färre än under samma tid förra året. Branschen tillhör därmed de sektorer med bäst siffror för år 2013, visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC.

I november sjönk även det totala antalet företagskonkurser i landet, vilket kan betyda att vi är på väg mot bättre tider, säger Roland Sigbladh som är marknadschef på UC.
– Det är femte månaden i rad som företagskonkurserna minskar, vilket visar på en återhämtning i ekonomin, såväl internationellt som i Sverige. Näringslivet präglas av ökad optimism samtidigt som privatkonsumtionen starkt bidrar till ökad efterfrågan.

Trots detta ser år 2013 ut att sluta på fler konkurser än förra året. Framför allt är det detaljhandeln, bevakningsbranschen och företagen inom information och kommunikation som har haft det tufft. Där har konkurserna i stället ökat under året.

   

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här