Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

7000 fler har jobb i branschen

På ett år det blivit 7000 fler jobb inom hotell, restaurang och turism. Antalet uthyrda hotellrum har ökat under 2004 och de hotell- och restaurangföretag som Ams har intervjuat tror att det fortsätter uppåt nästa år.

Publicerad 2 december 2004

Hotell- och restaurangbranschen är mycket beroende av hur det går för andra branscher. Det är också viktigt hur privatpersonernas ekonomi är. Resa bort och äta ute är något folk gör om de har pengar över. Och nästa år kommer folk att ha råd, det tror i alla fall de flesta hotell- och restaurangägare i Ams undersökning.

Säsongen avgör hur många som arbetar inom hotell, restaurang samt turism. Genomsnittet för de tre första kvartalen 2004 är 126 000 sysselsatta. Jämfört med samma period förra året är det en ökning med 7 000, 5,5 procent.
Ams bedömning är att antalet sysselsatta fortsätter att öka under 2005.

Personalomsättningen i branschen är bland de högsta på arbetsmarknaden, men enligt siffror från arbetsgivarnas branschorganisation SHR så har anställda börjat stanna något längre på sina jobb.

Källa: Ams rapport »Arbetsmarknadsutsikterna för 2005«

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här