Nyheter

Visita: ”Orimligt krav från HRF”

Arbetsgivarorganisationen Visita säger att HRF:s avtalskrav på 745 kronor är orimligt. Utrymmet för löneökningar i branschen är mycket begränsat, menar Visita.

Publicerad 9 mars 2016
Visita: ”Orimligt krav från HRF”
Pontus Sjöstrand, förhandlingschef, och Eva Östling, vd för Visita. Foto: Anna Hjorth

– Vi är synnerligen oroade. Det är hittills det högsta kravet, väl över de 2,8 procent som industrifacket har kommit in med. Det är bekymmersamt för hela utvecklingen på Sveriges jobbmarknad, sade Visitas vd Eva Östling under en pressträff tidigare i dag.

Visita räknar med att HRF:s krav på 745 kronor i månaden för en heltid motsvarar en ökning på 3,3 procent. Det är orimligt för branschen, särskilt med tanke på återställningen av arbetsgivaravgifter för unga, menar Eva Östling.
– Vi kan konstatera att det finns ett mycket begränsat utrymme för löneökningar i vår näring.

Det löneutrymme som finns vill Visita använda till individuell löneutveckling och ökad lönespridning. Det är viktigt för att få folk att inte lämna branschen, menar Eva Östling. Därför vill Visita begränsa höjningarna av avtalets ingångslöner.
– Vi har en extremt sammanpressad lönesammansättning med höga ingångslöner. Vi måste få fler att stanna och arbeta i vår näring.

Att få folk att stanna i branschen är även målet för flera av HRF:s avtalskrav. Fackets recept är ett arbetsliv som går att kombinera med familj och fritid, genom till exempel skarpare regler för schemaändring. Detta kommenterar Eva Östling så här:
– För att vi ska kunna behålla ny personal måste vi göra det möjligt att få barn och familj och ändå stanna kvar. Men sådana förändringar har också ett värde, det måste vi diskutera i förhandlingar.

I övrigt presenterade Visita inga konkreta avtalskrav. Det förvånar Hotell- och restaurangfackets ordförande Therese Guovelin.
– Normalt har vi väldigt god relation med vår motpart. Vi hade hoppats att vi tillsammans skulle kunna trygga framtiden och bidra till schysta villkor för våra stolta serviceproffs. Men man blir oerhört bekymrad när vi får lämna Visitas kontor utan några egentliga krav, med ett tomt papper egentligen.  

Att den slopade ungdomsrabatten på arbetsgivaravgiften ska spela in på löneökningsutrymmet, avfärdar HRF. Särskilt med tanke på att priserna i branschen ökat mer än konsumentprisindex.
– Vad vi kan konstatera är att arbetsgivarna är oerhört duktiga på att ta betalt, men urusla på att betala, säger HRF:s avtalssekreterare Malin Ackholt.

Fakta: Visitas kravlista

  • Löneökningar inom industrin ”märke”
  • Begränsad höjning av avtalets ingångslöner
  • Möjlighet till större lönespridning

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här