Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

"Vi stannar tills arbetsgivaren skriver på"

I dag gick blockaden mot Göteborgskaféet Wild 'n' Fresh in på sin tredje dag. - Fortfarande finns inget avtal i sikte men vi stannar tills arbetsgivaren skriver på, säger Maria Norrbin Karlsson på HRF:s Göteborgsavdelning.

Publicerad 7 december 2006

Blockaden av salladsbaren Wild ’n’ Fresh inleddes den 5 december efter att arbetsgivaren trots upprepade förhandlingar vägrat teckna kollektivavtal. Sedan dess har blockadvakter från HRF och andra LO-förbund funnits på plats för att informera gäster om situationen.

Maria Norrbin Karlsson, ombudsman på Hotell- och restaurangfackets Göteborgsavdelning, har varit på plats båda dagarna. Hon har mött blandade reaktioner på blockaden.
– En del tycker att det är bra att vi agerar och andra fräser och nästan spottar på oss, säger hon.

I går samlades även en grupp från Moderata ungdomsförbundet för att dela ut flygblad till stöd för arbetsgivaren.
– De försökte lägga sina flygblad ovanpå våra och störa oss. Men de stannade inte särskilt länge, säger Maria Norrbin Karlsson.

Borgerliga grupper uppmanade också folk att protestera mot blockaden genom att äta på Wild ’n’ Fresh. Något som, enligt kaféägaren, gjorde gårdagens försäljning till den bästa någonsin. Maria Norrbin Karlsson tycker att det är positivt.
– Det betyder bara att hon har råd att betala för schysta villkor för sina anställda, säger hon.

Blockaden, som har fått mycket uppmärksamhet i media, gick i dag in på sin tredje dag. Maria Norrbin Karlsson tror att det har blivit en principsak för arbetsgivaren att inte teckna avtal med facket.
– Hon känner nog att hon får så mycket stöd nu att hon inte behöver skriva på. Men stödet kommer inte att vara hur länge som helst, säger hon.

Än finns alltså inget avtal i sikte. Men Maria Norrbin Karlsson säger att det får ta den tid det tar.
– Vi stannar tills arbetsgivaren skriver på, säger hon.

Läs mer om blockaden här:
Blockad på Göteborgsföretag idag. Läs här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här