Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

»Vi får en regering som inte är intresserad av våra medlemmars hjärtefrågor«

? Det blev ett tråkigt valresultat. I dag känns det förstås tungt för oss som arbetat för en socialdemokratisk valseger. Men vi får jobba vidare och fortsätta driva de frågor som är viktiga för våra medlemmar. Det säger Hotell- och restaurangfackets ordförande Ella Niia.

Publicerad 18 september 2006

Många anställda och medlemmar i Hotell- och restaurangfacket har varit hårt engagerade i valrörelsen och det har blivit många arbetsplatsbesök de senaste veckorna. Gensvaret har då varit mycket positivt.

– I den undersökning vi gjorde strax före valet svarade 54 procent av våra medlemmar att de skulle rösta på socialdemokraterna. Och s, v och mp skulle fått 60 procent. Men vi såg ju samtidigt opinionssiffrorna för hela landet och anade att det kunde gå så här, säger Ella Niia.

HRF-ledningen kommer att följa utvecklingen noga. Regeringsförklaringen den 6 oktober och den nya regeringens 100 första dagar ger en uppfattning om hur det kommer att bli.
– Men det står redan klart att vi får en regering som inte är intresserad av våra medlemmars hjärtefrågor, säger Ella Niia, som anser att det mest oroande för HRF-medlemmarna är alliansens syn på rätten till fast anställning och heltid samt planerna på att försämra a-kassan.

HRF:s medlemsundersökning nyligen visade att nio av tio vill ha fast jobb, och av dem som arbetar deltid vill nio av tio ha heltid.
– Besöksnäringen är en framtidsbransch. Det är viktigt att vi har en regering som förstår detta och satsar både på branschen och dem som arbetar där, säger Ella Niia.

Läs mer:
HRF-medlemmar väljer vänster. Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här