Handbollsproffset Andreas Palicka saknar det svenska köket – och Göteborg.

Har du några särskilda krav på hotellet inför match?
– Nej, eller jo det har man väl. Men i vårt yrke sköts det automatiskt. Vi är lite bortskämda som idrottare. Vi får alltid bra service, bra mat och bra sängar.
Har du någon gång presterat dåligt på match på grund av hotelluppladdningen?
– Nej, men en gång kom vi till ett hotell här i Tyskland där alla sängar hade såna här tältsängsbottnar och tunna madrasser. Vi väger alla runt 100 kilo, då blev det inte mycket motstånd i madrassen. En del fick ha två-tre extramadrasser. Men vi vann matchen vill jag minnas.
Hur har restaurangbesöken sett ut i Tyskland under pandemin – har det blivit några?
– Nej, det har varit helt stängt tyvärr. Jag och min familj saknar det jättemycket, det är en stor del av vårt liv. Vi brukar äta ute två gånger i veckan kanske. Man märker hur viktigt det är. Men det är som det är, säkerheten först.
Vi gillar det svenska köket mer, så det är lite fördel Sverige.
Hur visar du att du uppskattar servicen?
– Dels blir man vän med dem på lokalhaken. Sen definitivt genom dricks. Det är en viktig symbol för att man är nöjd med mat och service.
Hotell i Sverige eller Tyskland?
– Både och. De påminner mycket om varandra. Vi gillar det svenska köket mer, så det är lite fördel Sverige. Sen är vi väldigt hemkära, vi saknar Göteborg.