Uppsökarna fick träffa varandra
Uppsökare i HRF avdelning Stockholm-Gotland. Foto: Elis Hoffman
uppsökarna

Uppsökarna fick träffa varandra

Uppsökargänget i HRF avdelning Stockholm-Gotland är ute på arbetsplatser och träffar HRF-medlemmar – nu fick de träffa varandra!

Alexandra Norrman, hotell­receptionist och skyddsombud:

– Jag gick med i somras. Då träffade jag en person som fick mig att förstå vikten av att veta sina rättigheter och skyldigheter. Nu är jag skyddsombud och ska vara ombud på kongressen. Jag vill vara med och påverka.
Det finns mycket okunskap, både hos chefer och kollegor. Många vågar inte uttrycka sina åsikter och vet inte vilka rättigheter och skyldigheter de har. De får inte den information de borde få och många kan inte språket.

– Det viktigaste för mig när jag är ute på uppsökeri är mötet med människorna. Jag har varit ute sju gånger hittills. Ofta märker vi att man inte sett till facket så mycket, och då vet man kanske inte ens att facket finns eller vilken roll vi har.

– Bristen på tid är svårast. Många är stressade när vi kommer och har svårt att ta till sig information. Man vet ju själv hur det är och det är viktigt att de känner att vi också är branschmänniskor.
Att träffas så här, med de andra uppsökarna, är jättebra. Vi har bollat idéer och tankar och jag blir otroligt stärkt av det!

På bilden från vänster: Bassem Majid, Djam Djalo, Tseegii Byambadorj, Giorgios Gkoratsas, Alexandra Norrman, Johan Östman, Kajsa Bysell, Mohammed Marifa Bah, Paul McDonald.