Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Var femte kroganställd i Helsingborg har provat kokain

Knark på krogen är vanligt. Både bland gäster och personal. Det visar en enkätundersökning som gjorts bland kroganställda i elva kommuner.

Publicerad 12 september 2007

Bakom undersökningen står Mobilisering mot narkotika, som har låtit drygt 1 000 restauranganställda svara på frågor kring knark på krogen. Så många som var fjärde kroganställd i Helsingborg, Norrköping och Sundsvall svarade att de ser narkotikapåverkade gäster på sin arbetsplats varje vecka.

Många av de anställda upplever också att det har blivit vanligare med knark på krogen. I Sundsvall sade nästan fyra av tio tillfrågade att de ser mer narkotika i dag jämfört med för fem år sedan.
– Knarket på krogen är ett stort arbetsmiljöproblem. Därför är det viktigt att så många krögare som möjligt involveras i arbetet mot narkotika, säger Björn Fries på Mobilisering mot narkotika.

Samtidigt visar undersökningen att krogpersonalen ofta själva har en liberal syn på droger. Ungefär var femte kroganställd i Helsingborg uppgav att de använt kokain, och fyra av tio i Uppsala svarade att de använt hasch eller marijuana.

Städer i undersökningen där flest kroganställda använt hasch:
1. Helsingborg: 44 procent
2. Uppsala: 40 procent
3. Värmdö: 36 procent
4. Lilla Edet, Trollhättan och Vänersborg: 34 procent
5. Sundsvall: 28 procent.

Källa: www.mobilisera.nu

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här