Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Var femte kroganställd i Helsingborg har provat kokain

Knark på krogen är vanligt. Både bland gäster och personal. Det visar en enkätundersökning som gjorts bland kroganställda i elva kommuner.

Publicerad 12 september 2007

Bakom undersökningen står Mobilisering mot narkotika, som har låtit drygt 1 000 restauranganställda svara på frågor kring knark på krogen. Så många som var fjärde kroganställd i Helsingborg, Norrköping och Sundsvall svarade att de ser narkotikapåverkade gäster på sin arbetsplats varje vecka.

Många av de anställda upplever också att det har blivit vanligare med knark på krogen. I Sundsvall sade nästan fyra av tio tillfrågade att de ser mer narkotika i dag jämfört med för fem år sedan.
– Knarket på krogen är ett stort arbetsmiljöproblem. Därför är det viktigt att så många krögare som möjligt involveras i arbetet mot narkotika, säger Björn Fries på Mobilisering mot narkotika.

Samtidigt visar undersökningen att krogpersonalen ofta själva har en liberal syn på droger. Ungefär var femte kroganställd i Helsingborg uppgav att de använt kokain, och fyra av tio i Uppsala svarade att de använt hasch eller marijuana.

Städer i undersökningen där flest kroganställda använt hasch:
1. Helsingborg: 44 procent
2. Uppsala: 40 procent
3. Värmdö: 36 procent
4. Lilla Edet, Trollhättan och Vänersborg: 34 procent
5. Sundsvall: 28 procent.

Källa: www.mobilisera.nu

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.