Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Tvådagarspepp för 200 HRF:are

Tvåhundra förtroendevalda från Hotell- och restaurangfacket runt om i landet har träffats för att diskutera framtiden.

Publicerad 12 mars 2014
Tvådagarspepp
för 200 HRF:are
De 200 HRF:arna diskuterade allt från organisering till riksdagsval. Foto: Ann Patmalnieks

Facklig styrka – att påverka genom organisering. Det var temat för en två dagar lång facklig träff på Runö i Åkersberga. Frågor som diskuterades var påverkan, hur man engagerar genom organisering, de kommande valen och förbundets kongress. Föreläsare från IF Metall och Transport berättade hur de arbetar. Therese Guovelin, vice ordförande i HRF, avslutade mötet med att säga att hon tror på HRF:s chanser att växa, och att facket med fler medlemmar får större legitimitet och chans att flytta fram positionerna på arbetsplatserna.

Röster ur vimlet

1.    Vad tar du med dig från mötet?
2.    Vilka frågor tycker du att HRF ska prioritera för att växa?
 

tom larssonTom Larsson, platsombud,
Scandic Lugnet, Falun:

  1. Mötet med människorna! Det har varit mycket utbyte av erfarenheter och upplevelser, med folk som man inte skulle ha träffat annars.
  2. Vi måste visa upp det som facket verkligen är bra på och trycka på det som medlemmarna har nytta av. 

 

 

jessica larssonJessica Larsson, platsombud,
Tennstopet, Gävle:

  1. Det är viktigt att få kontaktytor. Det kan bli lite ensamt om man inte har en klubb, även om man som förtroendevald har förbundet i ryggen.
  2. Hur viktigt det är att engagemanget når ända ut till arbetsplatserna, det är där arbetet måste göras. Vi som är engagerade är ju redan med. Vi måste börja på människors nivå och lyssna på vad de vill.

 

sonia bassiSonia Bassi, suppleant i klubbstyrelsen, Ikea Malmö:

  1. Framför allt politisk kunskap, det är det intressantaste och dessutom lägligt inför valen.
  2. Att organisationen är ute på arbetsplatserna och så det gamla vanliga: att informera de nya och behålla de gamla medlemmarna – båda delarna är lika viktiga.

 

 

 

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här