Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Två fack samarbetar för att rädda medlemmarnas öron

Många av HRF:s medlemmar riskerar hörselskador på jobbet. Nu startar förbundet ett projekt för att sänka ljudnivåerna för personal på nattklubbar, diskotek och restauranger.

Publicerad 21 mars 2006

Under 2005 granskade Socialstyrelsen ljudnivåer på drygt 200 pubar, krogar och diskotek i 89 kommuner runt om i landet. På nästan var femte krog och var tionde diskotek uppmättes ljud som låg över Socialstyrelsens rekommendationer. För de anställda som regelbundet vistas i höga ljudnivåer innebär det en stor risk att utveckla hörselskador.
– Det här är naturligtvis inte bra. Ingen ska behöva utsättas för skadligt eller jobbigt ljud i sitt arbete, säger Stefan Eriksson som är ombudsman och ansvarig för arbetsmiljöfrågor på HRF.

För att komma tillrätta med problemet ska HRF starta ett projekt tillsammans med Musikerförbundet och forskare från Arbetslivsinstitutet. En del i projektet ska vara att sprida kunskaper om höga ljudnivåer till skyddsombud på arbetsplatserna.
– Målet är att varken musiker eller restaurangpersonal ska drabbas av hörselskador i arbetet.
Projektet beräknas starta i slutet av april.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här