Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Tufft konkursår för branschen

År 2010 innebar många konkurser i hotell- och restaurangbranschen. I december gick ytterligare 34 företag omkull och därmed blev branschens dystra årsfacit 14 procent fler konkurser än året innan.

Publicerad 7 januari 2011

För många branscher betydde fjolåret betydligt färre konkurser än året innan. Sammanlagt minskade de svenska företagskonkurserna med hela 10 procent under 2010.
– Redan i slutet av 2009 fanns vissa tecken på ljusningar i ekonomin som indikerade att den värsta krisen var över, men att återhämtningen skulle gå så här fort var det nog få som hade förväntat sig, säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC som ligger bakom statistiken.

Hotell- och restaurangbranschen var dock ett av undantagen. Där steg i stället antalet konkurser stadigt under året. I slutet av december var siffran uppe 474 branschkonkurser, vilket är 14 procent fler än under 2009.
– Många företag inom denna bransch har små marginaler och är dessutom kraftigt konkurrensutsatta, vilket gör dem känsligare än många andra. Vidare påverkas hotell och restauranger av att antalet tjänsteresor och konferenser inte är uppe på samma nivåer som innan finanskrisen, säger Roland Sigbladh.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här