Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Trafikstopp drabbar arbetare mest

Bostadsbrist och problem inom kollektivtrafiken i Stockholmsregionen påverkar LO-medlemmar, visar en ny rapport.

Publicerad 10 april 2014
Trafikstopp drabbar
arbetare mest
Problem med kollektivtrafiken påverkar jobbet. Foto: Laurent Hoffman/Flickr

Nästan hälften av LO:s medlemmar i Stockholm tycker att störningar i kollektivtrafiken påverkar deras arbetsliv. Nio procent har tackat nej till, alternativt slutat på ett jobb för att resan mellan arbete och bostad inte har fungerat. Det är vanligare att LO-medlemmar, framför allt kvinnor, åker kollektivt till arbetet, jämfört med befolkningen i stort. Utvecklingen av kollektivtrafiken sker främst i områden med hög medelinkomst. Detta enligt rapporten ”Full sysselsättning i Stockholmsregionen – Bostäder och kollektivtrafik” från LO-distriktet i Stockholm.

LO-medlemmarna påverkas också mer än tjänstemän av bostadsbristen i regionen. Bostadsrätterna har blivit dyrare, samtidigt som hyresrätterna har blivit färre och kötiderna ökat. Det ställs också högre krav på att hyresgästerna ska ha fast inkomst, vilket försvårar för dem som har tillfälliga jobb.

Stockholmsregionen växer med omkring 35 000 personer om året och har 22 procent av landets arbetstillfällen. Brister på investeringar i bostadsbyggande och kollektivtrafik ökar ojämlikheten, menar LO.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här