Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Tillbaka till förhandlingsbordet

Medlingsinstitutet kan bara utse medlare om båda parter är överens om detta eller om man varslat om konflikt. Därför kommer förhandlingarna mellan HRF och SHR att återupptas.

Publicerad 15 april 2010

Normal.dotm 0 0 1 141 805 HRF 6 1 988 12.0 0 false 21 18 pt 18 pt 0 0 false false false

Det var inte korrekt av SHR att vända sig till Medlingsinstitutet i går. Detta meddelade Claes Stråth, generalsekreterare för Medlingsinstitutet i dag både SHR och HRF.

– Det finns inget utrymme för tvångsmedling. Medlingsinstitutet kan bara utse medlare mot parters samtycke om man har varslat om konflikt. Och i dagsläget har vi inte ett sådant läge, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

HRF kommer nu att föreslå nya datum för överläggningar.
– Vi kommer att föreslå att vi sätter oss i kansliöverläggningar nästa vecka och att vi därefter kallar in delegationen, säger Ella Niia.

Hon tycker att det är bra att parterna återgår till förhandlingsbordet.
– Det är bra om vi kommer i gång med förhandlingarna eftersom det är den svenska modellen. Innan vi ens har börjat förhandla så vet vi inte vilka knutar som ska lösas. Det är inget nytt att man står långt ifrån varandra i början av en förhandling, men vi tror på förhandlingen som verktyg för att hitta lösningar.
HRF har i dag sagt upp avtalet med SHR.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här