Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Tafs och felaktiga avskedanden i AD

Efter ett hetsigt gräl på jobbet fick tre anställda sparken med omedelbar verkan. Helt utan grund, enligt de anställda. Men arbetsgivaren nekar och säger att de tre slutade självmant. Nu möts parterna i Arbetsdomstolen.

Publicerad 7 april 2006

Turbulensen kring Malmökrogen Piccolo Mondo fortsätter. Tre kvinnliga anställda stämmer nu arbetsgivaren i Arbetsdomstolen för felaktigt avskedande. Genom LO-TCO Rättsskydd kräver kvinnorna dels skadestånd för det felaktiga avskedandet och dels utebliven lön och semesterersättning.

Det var efter ett gräl på arbetsplatsen i juni förra året som krögaren sparkade fem anställda med omedelbar verkan. Tre av de avskedade kontaktade facket som ogiltigförklarade uppsägningen. Arbetsgivaren menar däremot att de tre sagt upp sig själva.

Två av kvinnorna anklagar dessutom restaurangägaren för sexuella trakasserier. Han ska enligt kvinnorna ha tafsat på dem och kommit med grova sexuella förslag vid upprepade tillfällen. Kvinnorna har tidigare polisanmält krögaren för samma sak, men utredningen lades ner i brist på bevis.

Huvudförhandling i Arbetsdomstolen sker i slutet av oktober. Båda sidor kommer att kalla andra anställda på restaurangen som vittnen.

Malmörestaurangen Piccolo Mondo och HRF har mötts i Arbetsdomstolen förut. Då vägrade arbetsgivaren lämna ut anställningsbevis för sina anställda.

Läs mer

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här