Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Svenska spel förlorar bingohallar

Den första juni tas fem av Svenska spels bingohallar i Stockholm över av Konsultbingo Norvac Svenska AB. Förhandlingar om Svenska spels övriga bingohallar pågår.

Publicerad 15 maj 2009

Totalt är det 40 personer som berörs när Svenska spels bingohallar i Stockholm byter ägare.
– Alla anställda har fått möjlighet att  behålla sitt arbete när den nya ägaren tar över, säger HRF:s ombudsman Chaker Nassar.
Ett fåtal har dock valt att tacka nej till att fortsätta arbeta för den nya ägaren.
– De anställdas anställningsvillkor kommer inte att ändras. Ingen anställd ska drabbas av lönesänkning av ordinarie lön eller sämre anställningsförhållanden på grund av ägarbytet, säger Chaker Nassar.

Bakgrund

Målet för Svenska spel var att driva 70 bingohallar runt om i Sverige. Nu tvingas de i stället att sälja sin bingoverksamhet. Bakgrunden är spelutredningen, en statlig utredning från december 2008, som kom fram till att bingospel endast ska få drivas av folkrörelser. Det är Svenska spels bingohallar i Högdalen, Skärholmen, Fridhemsplan, Sundbyberg och Hötorget som nu tas över av Konsultbingo Norvac Svenska AB.

/body>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här