Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Stockholmsrestauranger kan få böta för dålig arbetsmiljö

Arbetsmiljöverket kräver kraftigt förbättrad arbetsmiljö på två Stockholmsrestauranger. Om förbättringarna inte görs kan de få böta upp till 200 000 kronor var.

Publicerad 21 april 2009

Vid inspektioner på restaurangerna Texas Longhorn och Golden Rainbow i Stockholm upptäckte Arbetsmiljöverket flera allvarliga brister. På båda krogarna tvingades personal bära tunga saker, som matvaror och disk, upp och ner för smala trappor. På restaurang Golden Rainbow beräknade inspektörerna att varje servitris fick bära runt 40 brickor med disk nerför trappan under lunchen. På samma restaurang konstaterades att ventilationskåpa saknades i köket, vilket gör att matos flödar fritt i lokalerna.
Restaurang Texas Longhorn fick även anmärkningar för bristande arbetsmiljöarbete och krisberedskap.  

Arbetsmiljöverket kräver nu förbättringar. Sista dag för åtgärder är den 17 augusti för Golden Rainbow och den 1 oktober för Texas Longhorn. Om problemen inte har åtgärdats då kan restaurangerna få böta 50 000 respektive 200 000 kronor var.  
Verket hotar även Golden Rainbows hyresvärd med vite om företaget fortsätter att hyra ut lokalerna till restaurangen utan att problemen har åtgärdats.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här