Nyheter Arbetsmiljö
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Stor satsning på arbetsmiljöarbete

Många av de allvarliga olyckor som inträffar i arbetslivet skulle kunna förebyggas med bättre arbetsmiljöarbete. Det menar Arbetsmiljöverket som nu storsatsar på det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Publicerad 4 oktober 2013

En genomsnittlig vecka får Arbetsmiljöverket in runt 1 800 anmälningar om arbetsolyckor och arbetssjukdomar. Dessutom dör minst en person av sitt arbete varje vecka. Många av dessa skador skulle kunna förebyggas om det systematiska arbetsmiljöarbetet fungerade bättre, menar Arbetsmiljöverket. Därför inleder verket nu en stor satsning på just detta. I tre år ska extra fokus läggas på informationsinsatser, workshops och särskilda inspektioner kring det systematiska arbetet med arbetsmiljö.    
– I en tid då vi behöver fler arbetade timmar för att behålla välfärden, har arbetsmiljön vuxit i betydelse och blivit en strategisk samhällsfråga. En bra arbetsmiljö är en förutsättning för att vi både ska vilja och orka högre upp i åldrarna, säger Mikael Sjöberg som är generaldirektör för Arbetsmiljöverket.

Insatsen gäller olika typer av branscher, liksom stora och små företag.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här