Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Stark start på restaurangåret

Restaurangerna fick en rekordstart på 2015, visar Restaurangindex. Under januari ökade försäljningen med 5,1 procent jämfört med samma månad 2014. Samtidigt steg antalet konkurser i hotell- och restaurangbranschen.

Publicerad 9 mars 2015

Allra mest ökade försäljningen av snabbmat i januari. Där steg försäljningen med hela 7,9 procent jämfört med samma månad förra året. Även de vanliga kvälls- och lunchrestaurangerna sålde bra och höjde sin försäljning med 6,5 procent i januari. Den enda kategori som backade ordentligt under månaden var de trafiknära restaurangerna.
Sammanlagt ökade den svenska restaurangförsäljningen med 5,1 procent under årets första månad.

En annan, inte lika positiv trend visar konkursstatistiken. I januari och februari sjönk antalet konkurser med hela 17 procent i landet. Minskningen gäller alla typer av företag – förutom företag inom informationsbranschen och hotell och restauranger. I hotell- och restaurangbranschen ökade i stället konkurserna med 6 procent jämfört med samma månader 2014. Siffrorna kommer från kreditupplysningsföretaget UC.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här