Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

SSU snackar arbetsrätt på snabbmatsrestauranger

SSU i Bohuslän bedriver ett värvningsprojekt tillsammans med Hotell- och restaurangfacket. Målet: att organisera snabbmatsanställda och göra dem medvetna om arbetslivets rättigheter.

Publicerad 9 januari 2009


Hallå där, Sebastian Grip Nilsson, ombudsman på SSU Bohuslän. Varför värvar SSU medlemmar till HRF?
– För mig handlar det om samma sak, socialdemokraterna och facket. Vi jobbar för samma saker, som att alla ska ha lika rättigheter i arbetslivet till exempel. Det är mycket äldre som jobbar i fackföreningsrörelsen, så vi tänkte att det kunde vara bra med lite yngre som åkte ut.

Vad gör ni?
– Vi åker runt på snabbmatsrestauranger: McDonald’s, Burger King, Espresso house och Max. Vi sitter mest i personalrummet och pratar med de anställda när de har rast. Sedan har vi en del utbildningar och aktiviteter.

Hur tas ni emot?
– Man märker att det är många unga som vill engagera sig i facket. Det har nog att göra med lågkonjunkturen, att man är rädd att förlora jobbet. Men samtidigt tycker många att det är för dyrt. Man vill inte lägga de pengarna förrän man vet att man verkligen behöver ett medlemskap. Men det är ju inte så det ska gå till egentligen.

Målet är 103 värvade medlemmar. Når ni det?
– Nej, det kommer vi inte att göra. Det var ett för högt mål. Vi har nog värvat mellan 25 och 30 medlemmar under 2008. Men vi har skickat in en förlängningsansökan för att fortsätta projektet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.