Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Soliga siffror för branschen

Rekordfå konkurser och snabbt växande omsättning. Det fortsätter att gå bra för hotell- och restaurangbranschen.

Publicerad 6 augusti 2013

Under första halvåret i år omsatte landets restauranger nästan 50 miljarder kronor, visar ny statistik. Det är en ökning med 4,2 procent från samma period förra året. Allra mest ökade kaféer och konditorier tillsammans med lunch- och kvällsrestauranger. Den sista kategorin står dessutom för den avgjort största andelen, 43,4 procent, av restaurangförsäljningen i landet.

Siffrorna, som kommer från Visita och SCB, är bara ett tecken i raden som visar att branschen fortsätter att gå bra samtidigt som många andra sektorer har det svårt. Ett annat tecken är det låga antalet konkurser bland hotell och restauranger. Under årets första sex månader sattes 199 branschföretag i konkurs, vilket är 19 procent färre än under samma period 2012. Samtidigt steg antalet konkurser bland samtliga företag i landet med 11 procent, visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här