Nyheter Konkurs
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fler konkurser under sommaren

Under sommaren gick fler hotell och restauranger i konkurs. Ett exempel är Restaurang Sandskogen i Ystad, som stängde förra veckan och lämnade ett 30-tal anställda med oviss framtid. Men sett till hela året är statistiken fortfarande bättre än fjolårets.

Publicerad 6 september 2013

Hittills i år har 258 hotell och restauranger gått omkull, visar nya siffror från kreditupplysningsföretaget UC. Det är 36, eller 12 procent, färre än under samma period i fjol. Innan sommaren såg statistiken dock bättre ut. Mellan början av juni och slutet av augusti ökade konkurserna i branschen jämfört med förra sommaren. Sammanlagt 95 hotell och restauranger gick omkull under sommarmånaderna i år, mot 86 i fjol.
Ett par exempel är  Stadshuset restaurang och konferens i Sundsvall som sattes i konkurs i början av juni samt restaurang Sandskogen i Ystad, som begärdes i konkurs i slutet av augusti. Sammanlagt berördes ett 60-tal anställda av de båda konkurserna.

Fakta: Hotell och restauranger i konkurs

 2012
2013
Juni:
 40 36
Juli: 21 35
Augusti:
 28 24
Sammanlagt: 89 95

 Källa: UC.


/body>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här