Nyheter Konkurs
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fler konkurser under sommaren

Under sommaren gick fler hotell och restauranger i konkurs. Ett exempel är Restaurang Sandskogen i Ystad, som stängde förra veckan och lämnade ett 30-tal anställda med oviss framtid. Men sett till hela året är statistiken fortfarande bättre än fjolårets.

Publicerad 6 september 2013

Hittills i år har 258 hotell och restauranger gått omkull, visar nya siffror från kreditupplysningsföretaget UC. Det är 36, eller 12 procent, färre än under samma period i fjol. Innan sommaren såg statistiken dock bättre ut. Mellan början av juni och slutet av augusti ökade konkurserna i branschen jämfört med förra sommaren. Sammanlagt 95 hotell och restauranger gick omkull under sommarmånaderna i år, mot 86 i fjol.
Ett par exempel är  Stadshuset restaurang och konferens i Sundsvall som sattes i konkurs i början av juni samt restaurang Sandskogen i Ystad, som begärdes i konkurs i slutet av augusti. Sammanlagt berördes ett 60-tal anställda av de båda konkurserna.

Fakta: Hotell och restauranger i konkurs

  2012 2013
Juni:  40  36
Juli:  21  35
Augusti:  28  24
Sammanlagt:  89  95

 Källa: UC.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
112
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här