Nyheter schema

Schemaändringar drabbar privatliv

Schemaändringar gör det svårt att planera privatlivet för sex av tio HRF-medlemmar. Många arbetsgivare bryter mot kollektivavtalets bestämmelser kring schemaläggning.

Publicerad 18 oktober 2016
Schemaändringar drabbar privatliv
Hotell- och restaurangfackets enkät om schemaläggning visar att det är vanligt med förändringar i arbetstiderna.
HRF:s avtalssekreterare Per Persson
HRF:s avtalssekreterare Per Persson. Foto: Ann Patmalnieks

Scheman som ändras med kort varsel hör till vardagen för många som arbetar inom hotell- och restaurangbranschen. Det visar en medlemsenkät från Hotell- och restaurangfacket.

Var femte av dem som svarat får sitt schema ändrat varje vecka. Nästan var tredje får ändringar varje månad. Bara var tionde har scheman som ligger helt fast. Följden blir att sex av tio HRF:are har problem med att planera sin fritid på grund av schemaändringar.
– Man blir mörkrädd, ledsen och förbannad när man ser hur svårt det är för anställda i branschen att få arbete och privatliv att gå ihop, säger Per Persson, avtalssekreterare för HRF.

Nästan var tionde av dem som svarat är aldrig ledig två dagar i sträck. Det är även många som inte har ledigt på eller i anslutning till helgen. En tredjedel har sina lediga dagar under tisdag till torsdag.

Mer om enkäten

HRF skickade enkäten till alla medlemmar som det fanns mejladress till, cirka 20 000 av de totalt drygt 30 000 medlemmarna. Det kom svar från 2 500 personer. Av dem var 67 procent kvinnor och 32 procent män. Det var 57 procent som arbetade heltid, resten deltid. Bland dem som svarat var yrkesgruppen restaurangbiträden underrepresenterade i förhållande till hur många de är i branschen, medan kockar var överrepresenterade.

Med utgångspunkt från resultatet bedömer HRF att minst en av fyra arbetsgivare bryter mot kollektivavtalets bestämmelser kring schemaläggning. Det krävs enligt avtal 14 dagars framförhållning, något som troligen inte finns när schemat ändras dagligen, varje vecka eller helt saknas.

I enkäten har medlemmarna kommenterat hur de drabbas av den dåliga schemahanteringen. Flera berättar om svårigheter att boka tandläkare och läkare. En kvinna skriver: ”Är gravid i vecka 35 och har inte kunnat boka in tid till barnmorska pga schemabyte”. Andra vittnar om svårigheter att planera det som rör familj och barn. Det går inte att ge besked om tider till förskolan. Förhållanden kraschar när det bara finns tid att umgås på förmiddagar.

Missförhållandena drabbar inte bara medlemmarna och deras familjer, menar Per Persson.
– I förlängningen kommer människor inte att vilja jobba i vår bransch.

Vad gör då HRF för att medlemmarna ska få rimligare scheman? Per Persson pekar i första hand på vikten av att förbättra kollektivavtalen. HRF fick i senaste avtalsrörelsen in en skrivelse om att att arbetsgivaren i sin schemaplanering ska arbeta för att undvika schemaändringar.

Hotell- och restaurangfackets enkät om schemaläggning visar att det är vanligt med förändringar i arbetstiderna.
Sex av tio HRF-medlemmar i enkäten hade vanligtvis sin tvådagarsledighet helt eller delvis på helgen.
För sex av tio HRF-medlemmar har schemaändringar gjort att de fått problem med att planera fritiden.

Per Persson räknar med att HRF:s och Vistas framtidsråd ska ta upp frågan.
– Både arbetsgivare och arbetstagare kan lära sig att göra schemaplanering bättre. Jag inser också att det inte är lätt, men det finns hjälpmedel och teknik. I mångt och mycket handlar det om okunskap och oförmåga att se framåt.

Under HRF:s avtalskonferenser har Per Persson frågat hur många av deltagarnas arbetsgivare som schemaplanerar i tillräckligt god tid.
– Folk hånler eller gapskrattar, för det existerar inte. Jag skulle vilja gå så långt som till att säga att arbetsgivare stjäl tid och privatliv. Man ska alltid vara beredd på att gå in och jobba eller tvärtom inte jobba när man trott att man ska göra det. För dem som arbetar deltid och har flera jobb blir det helt omöjligt.

Så säger Gröna Riks-avtalet

”Innan arbetsgivaren fastställer/ändrar arbetstidsschema ska samråd ske med berörda anställda. Samråd ska ske senast 14 dagar innan det börjar gälla, om inte annat överenskommits. Arbetsgivaren får göra schemaändringar på grund av orsaker direkt kopplade till verksamheten. Arbetsgivaren ska i sin schemaplanering arbeta för att undvika schemaändringar.”


Ur temat Coronakrisen
Nyheter CORONAKRISEN

LO vill ha vaccin till branschfolk

Riskgrupper och vårdanställda först. Näst på tur för vaccin borde de som jobbar i kontaktnära yrken stå, som hotell- och restauranganställda. Det menar LO i ett förslag.

Publicerad 15 januari 2021 Kommentera
LO vill ha vaccin till branschfolk
LO vill att anställda i kontaktnära yrken ska få vaccin när de prioriterade grupperna har vaccinerats. Foto: Colourbox

LO har presenterat ett förslag till åtgärdsprogram för att hindra smittspridning och få bukt med arbetslösheten i pandemins spår.

Bland annat föreslår man att de som jobbar i kontaktnära yrken ska stå på tur när de prioriterade grupperna fått sitt vaccin.

Therese Guovelin
Therese Guovelin. Foto: LO

Flera andra förslag tar tydligt sikte på det tuffa läget för hotell- och restaurangbranschen.
– Hela den näringen är ju oerhört hårt drabbad. Förutom att gäst- och kundunderlaget har försvunnit så har branschen drabbats av fler och fler rekommendationer och restriktioner, säger Therese Guovelin, LO:s vice ordförande.

Hon menar att samhället inte har råd att låta en så viktig bransch gå under.
– Det skulle vara katastrof om man skulle behöva börja om från början. År efter år har omsättningen ökat, och det är en oerhört viktig bransch för sysselsättningen. Är det någonstans man kan skapa jobb snabbt är det inom hotell och restaurang.

Några av LO:s förslag

  • Rätt att få covid-19 klassad som arbetsskada om man smittas på jobbet.
  • Prioriterad vaccinering för anställda i kontaktnära yrken.
  • Hyressubventioner riktade till företag.
  • Riktat omställningsstöd.
  • Ekonomiska bidrag vid betydande regelförändringar.
  • Möjlighet till heltidspermittering.
  • Krav på kollektivavtal för att korttidspermittera.
  • Statligt stöd för kompetensutveckling och validering.
  • Ekonomiskt tillskott till de värst drabbade a-kassorna.

Bland annat föreslår LO att regeringen går in med hyressubventioner och ekonomiskt stöd ”vid betydande regelförändringar så som inskränkning av alkoholförsäljning”.

Arbetslösheten är en annan viktig fråga för LO. Många har förlorat sina jobb när verksamheter tvingas dra ned på öppettider eller till och med stänga. Bland annat vill man att regeringen skjuter till medel så att den som saknar gymnasieutbildning får möjlighet att utbilda sig, med rimlig ersättning. Dessutom vill LO att företag ges möjlighet att korttidspermittera på heltid.

– Företagen måste kunna övervintra och behålla sin personal. Det är inte så enkelt att stänga och sedan starta igen när det vänder, säger Therese Guovelin.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter Alkoholstopp

HRF kräver besked från regeringen

I morse meddelade regeringen att förbudet mot alkoholförsäljning efter klockan 20 förlängs. Nu kräver HRF besked om riktade stöd till branschen.

Publicerad 14 januari 2021 Kommentera
HRF kräver besked från regeringen
HRF:s förbundsordförande Malin Ackholt kräver besked om riktade stöd till branschen. Foto: Colourbox, Peter Jönsson

Vid jul skärptes förbudet mot alkoholförsäljning. I stället för den tidigare restriktionen som satte stopp vid klockan 22 blev det nu klockan 20 som gällde. Den nya begränsningen skulle gälla till och med den 15 januari, men förlängs alltså med nio dagar.

– Det är besvärande att regeringen inte kan lämna besked tidigare, när man ändå har gjort bedömningen att smittläget är oförändrat, säger Malin Ackholt, ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Hon anser att besöksnäringen drabbas orimligt hårt av restriktioner.
– I synnerhet som man inte kunnat visa att den är drivande i smittspridningen. Vi har ställt frågor om det, men inte fått några svar.

Redan före jul utlovades att kompensation skulle komma. Enligt Malin Ackholt väntar branschen fortfarande.

– Det är snart en månad sedan man sade det. Och förutom ökade möjligheter att korttidspermittera har man inte lämnat några besked. Vi har haft ett besvärligt läge i snart elva månader. Det finns inga marginaler längre. Våra medlemmar behöver åtgärder som ger rimlighet och förutsägbarhet för både företag och anställda.

Ingår i temat: Coronakrisen 110 artiklar

Alla artiklar i temat (107 till)
Ur temat Avtal 2020
Nyheter AVTAL 2020

Fyra avtal kvar att förhandla

Vid årsskiftet skulle de 20 centrala kollektivavtalen vara klara. Men för fyra avtal fortsätter förhandlingarna under 2021. HRF:s avtalssekreterare Per Persson tror att de snart är i hamn.

Publicerad 14 januari 2021 Kommentera
Fyra avtal kvar att förhandla
Under januari kommer de sista avtalen bli klara, tror Per Persson, HRF:s avtalssekreterare. Foto: Colourbox, Mostphotos
Per Persson
Per Persson. Foto: Peter Jönsson

I eftermiddag fortsätter HRF förhandlingarna om två kollektivavtal – Almega nöje och Almega bowling.
– Det vi diskuterar just nu är avräkningen till tjänstepensionen. Almega vill inte räkna som vi gjort i andra avtal, säger HRF:s avtalssekreterare Per Persson.

Kvar på förhandlingsbordet finns även cateringavtalet med Flygarbetsgivarna.
– Där är det bara detaljer kvar så det borde vi sy ihop nästa vecka. Jag tror och hoppas att alla avtal kommer att vara på plats under januari.

Men inte ens när man är överens om siffrorna är avtalsrörelsen över. Då återstår att sprida avtalen och diskussioner i de olika arbetsgrupper som tillsatts för att lösa vissa frågor.
– Det är det som är charmen, att det håller på hela tiden. Riksavtalen är dessutom bara bottenplattan. Jag hoppas att förtroendevalda och ombudsmän fortsätter att förhandla ännu bättre överenskommelser lokalt, säger Per Persson.

Det fjärde avtalet som återstår är Almega bingo. Där inleds förhandlingar nästa vecka.

Ingår i temat: Avtal 2020 32 artiklar

Alla artiklar i temat (29 till)
Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här