Nyheter svar

Så svarar restaurangen

Hotellrevyn sökt Åsa Sunding Carlsson som är restaurangansvarig på Chouchou. Hon föredrar att svara på våra frågor i mejl. Nedan kan du läsa de frågor vi ställde, och Åsa Sunding Carlssons svar.

Publicerad 18 december 2024

Flera har fått vänta på lönen på restaurang Chouchou. Här är svaret från arbetsgivaren.

Hotellrevyn: Vi har uppgifter om att anställda vid flera tillfällen fått vänta på lönen – stämmer det?

Åsa Sunding Carlsson: Vi är glada att vi kunnat hålla verksamheten öppen under en periodvis ekonomiskt tuff period för branschen de senaste åren. På så sätt har medarbetare kunnat behålla både jobb och lön. I några fall har det tyvärr hänt att vi betalat ut löner med eftersläpning på grund av den ekonomiska pressen i branschen. Det är naturligtvis beklagligt, samtidigt är det viktigt för oss att göra rätt för oss så vartefter har löner betalats ut.

Hotellrevyn: Flera har inte fått sin slutlön när de lämnat företaget. Kommentar?

Åsa Sunding Carlsson: Vi har två eftersläpande slutlöner som kommer att regleras inom den närmsta tiden, sen ligger vi i fas.

Hotellrevyn: Vi har uppgifter om att kockar har svårt att göra ett bra jobb på grund av bristande leveranser – kommentar?

Åsa Sunding Carlsson: Vi är stolta över den mat vi serverar och våra råvaror, visst händer det att leveranser ibland uteblir eller att något tillfälligt kan bli fel eller ta slut – det är inte ovanligt i branschen. Men jag känner samtidigt inte igen att det skulle vara något stort eller återkommande.

Hotellrevyn: Vi har hört att ni som arbetsgivare inte ser till de anställdas bästa utan att de tvärtom känner sig utnyttjade – hur ser du på det?

Åsa Sunding Carlsson: –

Hotellrevyn: Hur ser framtiden ut för Chouchou?

Åsa Sunding Carlsson: Vi ser positivt på framtiden tack vare både återkommande och nya gäster samt våra fantastiska medarbetare.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här