På menyn VINTERFEST

Vaniljpudding med saffranskrutonger

En enkel dessert som måste lagas dagen innan. Torra lussebullar blir finfina krutonger, tärna fint och stek i smör tills de är krispiga.

Publicerad 26 december 2019 Kommentera
Vaniljpudding med frukt
och saffranskrutonger.

(6 portioner)

  • ½ vaniljstång
  • 6 dl gammeldags mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 3/4 dl ljust muscovadosocker, hårt packat
  • 1 dl maizena
  • 3 små äggulor
  • 1 ½ msk cointreau, annan citruslikör eller mörk rom
  • Till servering: Smörstekta tärningar av dagsgammalt saffransbröd, tinade björnbär, apelsin, myntablad

Gör så här:

  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljskida, vaniljskrap, 2 dl mjölk, grädde, salt och socker i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner maizenan. Vispa ner resterande 4 dl mjölk.
  2. Koka upp på medelvärme under omrörning. Sjud några minuter på svag värme under fortsatt omrörning tills blandningen tjocknat.
  3. Dra kastrullen från värmen, fiska upp vaniljskidan och vispa ner äggulorna.
  4. Slå upp krämen i portionsskålar. Strö gärna lite socker över ytan så att den inte får skinn.
  5. Låt svalna, plasta in och kyl över natten.
Fråga om jobbet.
93
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här