Snabb spenatsoppa
Snabb spenatsoppa. Foto: Linus Meyer
På menyn SOPPA

Snabb spenatsoppa

Hoppa över mixningen om du har bråttom eller föredrar en grövre soppa. Ät gärna något c-vitaminrikt till soppan för att hjälpa kroppen att ta upp järnet som finns i spenaten.

Publicerad 7 mars 2019

(2 stora portioner)

Yorkshirepudding

Ett enkelt och supersmarrigt tillbehör.
  1. Värm ugnen till 250 grader. Smöra en muffinsplåt.
  2. Vispa ihop tre stora ägg, 75 g nyriven parmesan eller annan långlagrad ost och 1 2/3 dl mjöl.
  3. Vispa ner 1 ½ dl mjölk, lite i taget. Salta och peppra. Häll smeten i formen.
  4. Grädda tills de är pösiga och gyllene med krämig mitt, drygt 10 minuter. Servera bums.
  • 1 liten purjo
  • 2 små potatisar
  • ½ tsk fänkålsfrö
  • 50 g smör eller olivolja
  • 2 klyftor vitlök, skalade
  • 500 g fryst hackad spenat
  • (2 msk finosherry)
  • 8 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • nyriven muskot

Till servering: finstrimlad rå purjo, varma mackor med lagrad ost och skinka eller Yorkshirepudding, se recept här intill.

Gör så här:

  1. Skiva purjolöken tunt. Skala och grovriv potatisen.
  2. Fräs purjo, potatis och fänkålsfrö och hela vitlöksklyftor i smöret i en tjockbottnad kastrull, cirka 5 minuter.
  3. Slå på sherry och buljong och koka upp. Låt sjuda tills potatisen är helt mjuk, 5–10 minuter.
  4. Rör ner spenaten och koka upp. Mixa soppan slät. Smaksätt med muskot, örtsalt och svartpeppar.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här