Kryddrostad sötpotatis med kikärtor och rödkål
Kryddrostad sötpotatis med kikärtor och rödkål. Foto: Linus Meyer
På menyn MAT PÅ EN PLÅT

Kryddrostad sötpotatis med kikärtor och rödkål

När du rostar grönsaker på hög värme blir de sötare och mustigare. Var modig och låt dem bli lite brända, då belönas du med härlig smak.

Publicerad 26 oktober 2019

(2 stora portioner)

En riktig färg- och vitaminexplosion! Genom att skiva sötpotatisen tunt blir tillagningstiden kort.

  • 2 stora (cirka 400 g) sötpotatisar
  • 1 klyfta (300 g) rödkål
  • 2–3 msk rapsolja eller olivolja
  • 100 g frysta gröna bönor, halvtinade
  • 2 dl kokta eller konserverade kikärtor
  • ½-1 tsk garam masala
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 50 g fetaost
  • salt, harissa eller chiliflingor

Aprikosyoghurt

  • Finhacka 6 saftiga eller blötlagda aprikoser.
  • Blanda med 2 dl tjock yoghurt, 1 msk finhackad mangochutney och lite salt.
  • Lite korianderblad eller salladslök är gott i.

Till servering: färsk eller torkad mynta, aprikosyoghurt

Gör så här:

  1. Skala sötpotatisen och skär i små bitar. Skär rödkålen i tunnare klyftor. Vänd försiktigt runt i 1–2 msk olja och ½ tsk salt i en skål. Lägg på en plåt och marinera medan du värmer ugnen till 250 grader.
  2. Baka i 15–25 minuter tills kålen är rejält svartfläckig.
  3. Halvera de gröna bönorna. Blanda med kikärtor, garam masala, 1 msk olja, harissa eller chili och 1 krm salt. Riv eller pressa ner vitlöken.
  4. Häll blandningen över de färdiga grönsakerna och rosta 5 minuter till. Smula över feta och mynta.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här