På menyn MAT PÅ EN PLÅT

Majskaka med kryddost och tomatsallad

En underbar majskaka som du säkert hittar egna roliga sätt att variera!

Publicerad 26 oktober 2019

(6 stora portioner)

En blandning av pannkaka, majspudding och pizza! Kompakt, saftig, mycket mättande.

  • 4 dl frysta majskorn, halvtinade
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2/3 dl majsmjöl
  • 150 g rå chorizo eller annan saftig stark korv
  • 125 g grovriven lagrad kryddost
  • 500 g körsbärstomater
  • 3 salladslökar
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 msk pressad lime eller citron
  • salt, olivolja, smör till formen, chipotletabasco
Majskaka
Majskaka med chorizo.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en metallform 20×30 cm med mycket smör. Mixa de halvtinade majskornen och 1 tsk salt till slät kräm i en hög mixerskål med en stavmixer. Mixa ner 2 dl mjölk lite i taget. Mixa ner äggen.
  2. För över i en större skål. Vispa ner majsmjöl och mjöl. Vispa ner resten av mjölken, 4 dl. Låt helst stå 10 minuter eller längre.
  3. Slå smeten i den smörade formen och grädda 15–20 minuter tills smeten stelnat och fått färg.
  4. Förbered fyllningen. Kläm chorizon ur skinnet och dela i kluttar om du använder färsk korv, skiva annars. Strö korv och ost över den halvgräddade kakan och grädda ytterligare 10–15 minuter tills ytan fått fin färg. Låt svalna lite.
  5. Halvera körsbärstomaterna, skär salladslöken supertunt, strimla persiljan. Vänd runt med lime, salt och ½ msk olivolja. Skeda salladen över den färdiga majskakan.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här