En underbar majskaka som du säkert hittar egna roliga sätt att variera!
(6 stora portioner)
En blandning av pannkaka, majspudding och pizza! Kompakt, saftig, mycket mättande.
- 4 dl frysta majskorn, halvtinade
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2/3 dl majsmjöl
- 150 g rå chorizo eller annan saftig stark korv
- 125 g grovriven lagrad kryddost
- 500 g körsbärstomater
- 3 salladslökar
- 1 knippe bladpersilja
- 1 msk pressad lime eller citron
- salt, olivolja, smör till formen, chipotletabasco
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en metallform 20×30 cm med mycket smör. Mixa de halvtinade majskornen och 1 tsk salt till slät kräm i en hög mixerskål med en stavmixer. Mixa ner 2 dl mjölk lite i taget. Mixa ner äggen.
- För över i en större skål. Vispa ner majsmjöl och mjöl. Vispa ner resten av mjölken, 4 dl. Låt helst stå 10 minuter eller längre.
- Slå smeten i den smörade formen och grädda 15–20 minuter tills smeten stelnat och fått färg.
- Förbered fyllningen. Kläm chorizon ur skinnet och dela i kluttar om du använder färsk korv, skiva annars. Strö korv och ost över den halvgräddade kakan och grädda ytterligare 10–15 minuter tills ytan fått fin färg. Låt svalna lite.
- Halvera körsbärstomaterna, skär salladslöken supertunt, strimla persiljan. Vänd runt med lime, salt och ½ msk olivolja. Skeda salladen över den färdiga majskakan.