Dunderkurernas tid är här
Foto: Stefan Wettainen
På menyn Proffstipset
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Dunderkurernas tid är här

Förkylningstider är tid för örter. I alla fall om Lisen Sundgren får bestämma. Hon laddar sin tekopp med nypon, citron, ingefära och andra goda nyttigheter.

Publicerad 18 november 2011
inlinebild
Lisen Sundgren vet allt om örternas läkande förmåga. Foto: Stefan Wettainen

Hon är örtterapeut och ser naturen som vårt bästa apotek.
– Det är tufft för kroppen att växla om mellan årstiderna. Det tar massor av energi och frestar på immunförsvaret. Då är det bra att hjälpa den på traven.
Lisen Sundgren skriver böcker, bloggar och håller kurser och föredrag om konsten att ta till vara naturens bästa för att må så bra som möjligt. Hon kallar sig själv herbalist, det vill säga en örtexpert som vet allt om örternas läkande förmåga.
Förutom god sömn, motion och mycket dagsljus vill hon dela med sig av några ätbara tips som kan hjälpa under förkylningssäsongen.

Byt tepåsen mot nypon, timjan eller ingefära

Nypon kan plockas året runt eller köpas torkade. Innehåller massor av c-vitamin och antioxidanter. Gör soppa eller koka te.
Citron och ingefära kokar du te på och dricker lite av varje dag. Sägs stärka immunförsvaret.
Ät mat i säsong. Naturen och kroppen samverkar på ett häftigt sätt. Just nu behöver vi rotfrukternas c-vitaminer, antioxidanter och värmande egenskaper. Precis när de är som billigast och bäst!
Rosmarin och timjan sägs verka förebyggande, ha bakteriedödande egenskaper och vara allmänt humörhöjande. Koka örterna som te under lock.
Pepparrot är starkt bakteriedödande och slemlösande. Ät till allt som det kan tänkas passa till.
Färskpressad äppelmust är perfekt att blanda med rosmarin, chili och ingefära för en god och stärkande dunderkur.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
98
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här