Arbetsplatsen
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Det är hemtrevligt med en hund”

-- Att ha en hund här bidrar till den där mysiga hemma-hos-känslan som vi vill ha, säger Camilla Ahlberg, receptionist på Medeltidshotellet i Visby.

Publicerad 8 mars 2009

På Medeltidshotellet i Visby ses gäster med hundar inte alls som besvärliga, utan som ett tillskott.
– Att ha en hund här bidrar till den där mysiga hemma-hos-känslan som vi vill ha, säger receptionisten Camilla Ahlberg.
Att ta med sig vovven på semester till Gotland har tidigare inte varit helt lätt. Det märktes när Medeltidshotellet i Visby bestämde sig för att göra ett av sina rum till hundrum.
– Det har varit en stor efterfrågan. Alla vill inte bo på campingar, och det finns bara enstaka hotell som tillåter hundar här, säger Camilla.

Eftersom hotellet fortfarande bara har ett hundrum så är det många som bokar långt i förväg. Det kostar något mer än ett vanligt rum, men då ingår också en bädd till hunden, bajspåsar och ett par smaskiga hundben. Om vovven vill ha, vill säga.
– En hundgäst visade sig vara allergisk mot hundben, så han fick färska gotländska morötter i stället. Det älskade han, säger Camilla och ler.
Hon har själv ingen hund, men tycker om när det finns hundgäster på hotellet. Det blir en hemtrevlig stämning som går bra ihop med hotellets medeltids­tema, tycker hon.
– Vi är ett litet hotell och det är hemtrevligt med en hund.

Det var en gäst med ledarhund som väckte idén till hundrummet. Ekipaget återkom sedan flera gånger, berättar Camilla med värme i rösten. Faktum är att många av hotellets hundgäster fått en särskild plats i hennes hjärta. Och på hotellets hemsida.
– Vi brukar fråga ägarna om vi får fota hundarna och lägga ut bilderna på hem­sidan. Vi har haft så många sköna hundar här så vi vill gärna visa upp dem.

De flesta gästhundar är välupp­fostrade, berättar Camilla. En enda gång har det hänt att en hund skällt så att hon fick ringa efter ägarna.
– De hade gått ut för att äta middag. Men de hade sagt att jag skulle ringa ifall hon skällde, så det var inget problem.
Många väljer i stället att ta hunden med sig, så hotellets personal har skaffat sig bra koll på vilka restauranger som tillåter hundar på sina uteserveringar. Hund­ägarna är väldigt tacksamma för all service de kan få, konstaterar Camilla.
– De tar ingenting för ­givet. Det är bra folk.


Medeltidshotellet

Ligger: Visby, Gotland.
Typ av ställe: Hotell med medeltidstema.
Hundvänligheter: Hundar är välkomna. Får en egen bädd och något gott att tugga på. Egen ingång för smutsiga tassar.
Typiska hundgästen: Semestrande hundar med ägare som inte har lust att lämna sina älsklingar hemma.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här