Bästa grillglazen för fisk
Foto: Stefan Wettainen
På menyn Proffstipset
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Bästa grillglazen för fisk

Lisa Lemke gillar att grilla. Hon bestämde sig för att göra en bok om det allra viktigaste -- nämligen själva tillbehören.

Publicerad 27 maj 2011
inlinebild
Lisa Lemke. Foto: Stefan Wettainen

Med hennes hjälp får du till den perfekta grillmiddagen. Till vardags verkar Lisa Lemke som matskribent och bor i Falkenberg. Lagom till grillsäsongen kommer hennes bok »Till grillat«.
– Jag ville göra en »sommarlivräddare« som ger variation på tillbehörssidan – oavsett vad man väljer att lägga på grillen. Det är så lätt att man fastnar bland färskpotatisar, béa och grekiska sallader.

Lisa bjuder
på såser, marinader, sallader och desserter som förgyller vad som än må hamna på gallret. En bra bit på vägen kommer man till exempel med en härlig glaze.
– Fläder och citron är en oslagbar kombination, såväl i desserter som på grillen. Jag använder den här friska glazen till fisk, särskilt fisk med vitt kött. Snåla inte med svartpepparn, den ger en god smak och fin hetta som passar perfekt här.

Lisas fläder- och citronglaze

Receptet ger cirka 2 dl. Glazen tar ungefär 10 minuter att göra.

ul>
  • 1/2 urkärnad röd chili, t ex spansk peppar
  • 1 dl färskpressad äppeljuice
  • saft och rivet skal från 1 citron
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 1/2 tsk grovmalen svart­peppar

  • Strimla chilin och blanda med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på ­medelvärme utan lock i 3-5 minuter. Rör om då och då. Ställ åt sidan att svalna.
    Häll upp i lufttät burk eller flaska och förvara i kylskåp i upp till två veckor.

    Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

    Hämtar fler artiklar
    Till startsidan
    Fråga om jobbet
    Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

    Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

    Varje vecka, direkt i din inkorg.
    Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här