Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Regeringsrätten ger a-kassan rätt

Hotell- och restauranganställdas a-kassa gjorde rätt när man nekade en fotbollsspelare ersättning eftersom han spelade för mycket fotboll. Det slog Regeringsrätten fast i dag.

Publicerad 5 november 2007

Domen som kom i dag sätter punkt för en flera år gammal tvist. Frågan har gällt huruvida det är möjligt att spela för mycket fotboll för att anses stå till arbetsmarknadens förfogande. År 2004 nekade Hotell- och restauranganställdas a-kassa mannen ersättning med hänvisning till att hans kontrakt med en fotbollsklubb gjorde att han inte kunde ta jobb som erbjöds. Fotbollsspelaren överklagade och fick rätt i länsrätten, medan kammarrätten i stället gick på a-kassans linje.

Nu har fallet alltså prövats i Regeringsrätten, som är högsta instans i den här typen av fall. Rätten ansåg alltså liksom a-kassan att det var rätt att neka mannen ersättning. Domar från Regeringsrätten är prejudicerade. Det betyder att de ses som vägledande i liknande fall.

Läs mer:
Regeringsrätten prövar a-kassans beslut om nej till fotbollsspelare. Läs här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här