Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Regeringen backar om fackkurser för nyanställda

Efter facklig kritik ändrar regeringen nu i det omdiskuterade förslaget som skulle försvåra för nyanställda att gå en facklig utbildning.

Publicerad 10 maj 2011

Regeringens ursprungliga förslag till ny ledighetslagstiftning fick hård kritik från fackligt håll. Bland annat innebar det att personer måste ha varit anställda minst sex månader för att få rätt att gå en facklig utbildning. I lagrådsremissen, som presenterades i går, har detta krav helt tagits bort.
– Vi har tagit del av remissinstansernas synpunkter. Fackliga organisationer kommer även framöver att ha möjlighet att erbjuda nyanställda arbetstagare kortare facklig utbildning. Det kan vara ett sätt att underlätta för fackliga organisationer att se till att unga arbetstagare vet vilka rättigheter och skyldigheter en anställning medför, säger arbetsmarknadsminister Hillevi Engström.  

I förslaget gäller dock fortfarande att ledigheten som regel ska anmälas två månader i förväg, och att arbetsgivaren har rätt att skjuta upp den i två veckor från anmälan.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här