På jobbet Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Pusslar ihop vardagslivet

Att få ihop familjeliv och branschjobb är inte lätt. Arbetstider som krockar med allt från föräldramöten till godnattsagor. Oflexibla arbetsgivare. Lön som gör det svårt att gå ner i tid. För servitören Mauricio Veloso är vardagen ett pussel av minutiös planering.

Publicerad 22 oktober 2013
Pusslar ihop vardagslivet
Mauricio Veloso med Nomie och Ellie, 7 och 10 år. Foto: Peter Andersson

Livspusslet. När fackorganisationen TCO lanserade ordet i början på 2000-talet blev det en beteckning på ett samhällsproblem: stressade människors försök att få tiden att räcka till för både arbete och familj. Men för många, framför allt LO-medlemmar, är det inte alltid tiden som som gör livet svårt att få ihop. Oftare är det pengar, otrygga ­anställningar eller obekväma arbetstider som komplicerar.

Det senare gäller för familjen Veloso i Borås. Pappa Mauricio står vid spisen och steker pangasiusfiléer som han just har panerat. Han lagar middag, trots att klockan bara är strax efter tolv på dagen.
– Det är till Anna och barnen, så att de ska ha i kväll när jag jobbar.
Runt om i det ljusa köket sitter foton och teckningar som döttrarna Nomie och Ellie, 7 och 10 år, har gjort.
Det är fyra år sedan Marre, som Mauricio själv säger, och hans fru Anna flyttade hit. Det lilla radhuset ligger bara tio minuters cykelväg från Marres arbetsplats, Scandic Plaza. Sedan sju år jobbar han där som bartender och servitör. Schemat; varannan helg, ett par dagspass och tre vardagskvällar i veckan, är inte ovanligt. I dag är det kvällspass på schemat.
– Då försöker jag städa och förbereda så mycket som möjligt före jobbet. Det gäller att hela tiden ligga steget före, säger Marre och ställer in en form med gyllenbruna fiskfiléer i ugnen.

Han har redan varit i gång länge. Har redan hunnit veckohandla på Ica Maxi och varit på gymmet och tränat. Han går alltid upp när barnen går upp, runt halv sju, oavsett hur sent han har jobbat. Fixar frukost till tjejerna och har en liten genomgång av dagens händelser.
– Jag försöker prata med dem om dagen. Om de ska till fritids eller ha hemspråksundervisning eller något annat. Jag planerar allt i förväg.
Mauricio har jobbat i branschen länge. Han trivs. Det är klart att arbetstiderna alltid har varit obekväma, framför allt efter att barnen kommit, men det funkade i alla fall.

Men förra våren ändrades situationen. Anna fick en stroke, knappt 40 år gammal. Stroken knockade både henne och familjen till marken. Kampen för att komma tillbaka har bara börjat.
– Hon har precis börjat arbetsträna. Men hon blir lätt trött och bara att vara själv hemma med barnen är svårt. Hon måste vila mycket, säger Marre och häller av vattnet från potatisen.
På jobbet var Marre öppen med vad familjen gick igenom. Han bad sin chef om fler dagtidspass. Därför blev han förvånad när han fick ett nytt schema – med nästan bara kvällar.
– Jag gick i taket. De borde veta att jag inte kunde arbeta så.
Värst var att han skulle börja sin lediga helg utröttad efter att ha jobbat till två fredag natt.  
– Så när familjen ville göra något på helgen var jag dödstrött.

Marre pratade med cheferna, men fick inget direkt gehör. Verksamheten kräver dessa tider, sades det, framför allt om han ville ha en heltid.
Men Marre gav sig inte. Han pratade med andra förtroendevalda, personalchefen och högsta ledningen för hotellkedjan. Han ringde till och med till Diskriminerings­ombudsmannen.
– Vi har en policy inom Scandic som säger att man ska underlätta för anställda att kombinera familjeliv och arbete. Det är rakt av från diskrimineringslagen. Då ska den ju följas.

Till slut blev det ändring. Marre är glad, men samtidigt besviken över att det gick så trögt.
– Jag vill inte att andra hamnar i samma sits som jag. Arbetsgivare i branschen måste bli bättre på att respektera att vi också har familjer. Särskilt på de stora företagen, där det ju finns möjligheter att få ihop det. Vår situation är ju inte unik. Tänk på alla som är ensamstående.
Genom fönstret ser han Anna komma gående. De brukar äta lunch ihop innan han hämtar Nomie och Ellie efter skolan. Innan dess vill han gärna ha hängt tvätten, diskat och kanske dammsugit. Den skattesänkning på hushållsnära tjänster, rut-avdraget, som införts de senaste åren, är knappast för Mauricio och hans familj.
– Nej, vi behöver inte någon som och städar. Det skulle inte hjälpa. Eller det är klart att det vore skönt, men det är nog mer för dem som tjänar bra och vill ha lite extra lyx. Vårt problem är snarare att mitt jobb inte är ett dagtidsjobb.

Med en försörjare långtidssjukskriven och den andra i hotell- och restaurangbranschen finns det inte riktigt utrymme för sådant. Inte för att Marre upplever att de har ont om pengar.
– Det är klart att vi inte kan leva lyxliv. Men om vi verkligen vill ha något eller göra en resa så går det om vi sparar.
Marre och Anna, som har gjort oss sällskap vid köksbordet, tycker att deras pussel var svårt nog redan innan hon blev sjuk. Att leva med en anställd i branschen är inte lätt, säger Anna.
– Jag har fått ge upp mycket av mitt sociala liv. Jag kan aldrig träffa kompisar efter jobbet eller gå och träna. När kollegorna går på afterwork får jag åka hem eftersom Marre jobbar.
Samma sak gäller barnens skola eller aktiviteter.
– Jag går alltid själv på föräldramöten. Och Lucia, det tror jag aldrig att du har varit med på heller? säger hon med en blick på Marre som häller upp kaffe.
– Ibland känner man sig som en ensamstående, fortsätter hon.

Men Anna förstår också Mauricios kärlek till branschen. När de träffades arbetade de på samma hotell.
– Det är egentligen mer min grej. Men två som jobbar sådana tider, det är omöjligt.
När kaffet är slut går Anna och lägger sig. Marre tittar på klockan. Vanligtvis hämtar han barnen vid skolbussen, ett par kvarter bort, men i dag har tjejerna hemspråksundervisning i spanska, så Marre ska hämta dem i skolan.
– Det får nog bli bilen, annars hinner jag nog inte. Halv fem ska jag vara ombytt och klar på hotellet.
Visst kan ett dagtidsjobb locka ibland. Men dels är det ont om sådana här i Borås, dels är Marre inte säker på att det skulle vara rätt för honom.
– Jag älskar ju mitt jobb. Det var det här jag drömde om när jag var liten. Jag tycker bara att arbetsgivarna i branschen borde försöka se till att vi som verkligen vill jobba här, kan göra det trots att vi har familj. Det tjänar alla på.


Fakta

Så klarar Marre vardagen

  • Planering. Det gäller att ligga steget före.
  • Kommunikation. Prata igenom dagen.
  • Var öppen på jobbet. Berätta om du exempelvis behöver andra arbetstider.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter försäkring

Hon fick 40 000 för gammal skada

För tio år sedan skar kocken Jackie Lenander av en sena i ena tummen. Nyligen fick hon drygt 40 000 kronor från arbetsskadeförsäkringen.

Publicerad 29 juni 2021
Hon fick 40 000 för gammal skada
Jackie Lenander fick en arbetsskada på tummen på sin tidigare arbetsplats. På vänster tumme syns två små ärr från skärskadan. Foto: Daniel Nilsson

Om försäkringen

  • Den som drabbas av en arbetsskada, till exempel genom en olycka, kan få ersättning från Trygghetsförsäkringen vid arbetsskada, TFA. Den gäller för alla anställda på en arbetsplats med kollektivavtal.
  • Försäkringen administreras av Afa Försäkring. TFA kompletterar den lagstadgade arbetsskadeförsäkringen som alla anställda omfattas av, och som administreras av Försäkringskassan.
  • TFA kan lämna ersättning bland annat för inkomstförlust, kostnader, sveda och värk, ärr och medicinsk invaliditet.

År 2011 jobbade Jackie Lenander som kock på Casino Cosmopol i Malmö. En dag när hon skulle putsa ryggbiff slant hon med kniven och råkade skära av en sena i vänster tumme.
Det resulterade i en lång sjukskrivning, rehabilitering och nedsatt rörlighet. Trots det, och trots att Jackie haft många fackliga uppdrag, däribland försäkringsinformatör, anmälde hon inte sin skada till Afa Försäkring.
– Det är på något sätt så att alla skador är viktigare än sina egna. Dessutom hade jag flyttat och hade inte kvar alla papper, säger Jackie.

Preskriptionstiden för skadeersättning i arbetsskadeförsäkringen är tio år.
När den gränsen närmade sig bestämde sig Jackie till slut för att göra en anmälan.
– Jag hade det i bakhuvudet, att jag skulle fixa det innan tiden gått ut.

Det lönar sig verkligen att anmäla, och det var mycket enklare än jag trodde.

Jackie Lenander. Foto: Daniel Nilsson

Hon skickade in läkarintyg, bilder och filmer på problemen hon har med den skadade tummen i dag, och arbetsgivaren bekräftade att skadan var orsakad av arbetet.

Efter ett tag kom svaret från Afa Försäkring: hon har rätt till 40 500 kronor i ersättning. Bland annat bedömer Afa att Jackie fått två procents invaliditet på grund av skadan.

– Jag trodde att jag kanske skulle få en liten peng för ärrbildningen, men det är ju jättemycket pengar! Det lönar sig verkligen att anmäla, och det var mycket enklare än jag trodde, säger Jackie.

Så här anmäler du

Du gör själv din anmälan till Afa Försäkring.
Enklast är att göra det på afaforsakring.se där du loggar in på Mina sidor med Bank-ID.
Här fyller du i alla uppgifter om din arbetsskada och bifogar eventuella intyg.
Din arbetsgivare måste sedan bekräfta din anställning. Det kan ske digitalt eller via brev.
Handläggningstiden varierar, men målet är beslut inom 30 dagar. Det går också att anmäla via pappersblankett.

För att få fram de saknade sjuk- och läkarintygen vände hon sig till Försäkringskassan.
Förutom en mindre kostnad på 50 kronor för att få pappren utskrivna, var det inga problem alls, berättar Jackie.

Även från Afa Försäkring fick hon bra hjälp.
– De har varit jättebra och hjälpsamma, svarat snabbt på mina frågor.

Hon vill nu uppmana alla att anmäla sina arbetsskador.
– Anmäl! Det kan vara jättemycket pengar du har rätt till.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter LÄTTNADER

Alkoholstoppet tas bort

Nu kom det efterlängtade beskedet – från den 1 juli får restaurangerna ha öppet lika länge som vanligt. Det blir också tillåtet med fler gäster per sällskap.

Publicerad 28 juni 2021
Alkoholstoppet tas bort
Snart blir det tillåtet att servera alkohol efter 22.30 igen. Foto: Colourbox

Alkoholstoppet för serveringsställen tas bort den 1 juli. Det berättade övergångsregeringen och Folkhälsomyndigheten under en pressträff på måndagen.

Det är den höga vaccinationsgraden gör att Sverige kan öppnas enligt den plan som tidigare presenterats. Lättnaderna som nu presenterats ingår i steg två av planen.

På uteserveringar slopas begränsningen av storlek på sällskap helt från den 1 juli. Inomhus blir det tillåtet att servera åtta personer, i stället för dagens fyra.

Men det är fortfarande sittande servering och avstånd mellan borden som gäller. Anledningen är att man vill se hur det går innan de sista restriktionerna tas bort, för att undvika att det blir ett bakslag.

Malin Ackholt, förbundsordförande för Hotell- och restaurangfacket, hade hoppats på fler lättnader.

– Dagens besked är glädjande, men det är synd att det finns restriktioner kvar. De som inte har utomhusaktiviteter är fortfarande mer drabbade, säger Malin Ackholt.

När det gäller privata träffar är rådet att umgås utomhus och i mindre grupper. Butiker har kvar sina begränsningar för hur många som får vara i lokalen samtidigt.

Ingår i temat: Coronakrisen 140 artiklar

Alla artiklar i temat (137 till)
Nyheter tävling

Han ska få löken att glänsa i Årets kock

William Brittsjö från restaurang Ricordi var en av åtta som tog sig till final i Årets kock efter två hektiska tävlingsdagar.

Publicerad 22 juni 2021
Han ska få löken att glänsa i Årets kock
En av William Brittsjös favoritråvaror, gul lök, är också årets huvudråvara i finalen. Foto: Mostphotos, Privat

Åtta kockar ska göra upp om titeln Årets kock 2021 den 16 september. En av dem är du, grattis!
– Tack! Det är kul.

Hur var det att tävla?
– Det var extremt hård konkurrens, men det är bara att kämpa på. Dag två var det noll-noll igen, och då ger man allt.

Nu är det löken som ska skina, det är kul.

Hur förbereder du dig för finalen?
– Det handlar om att man inte vet vad som komma skall. Man tittar på föregående år och utgår från det.
Det gäller att utvidga sin bredd som matlagare. Man får utgå från sig själv och vad man gillar att laga. Vi vet ju huvudråvaran, gul lök. Det är en av mina favoritråvaror. Nu är det löken som ska skina, det är kul.

Huvudråvaran är känd, men mycket är en överraskning. Hur tänker du kring det?
– Råvarukorgen får man reda på samma dag, och så får man lite tid att förbereda sig.
Utmaningen är att man inte har någon exakt logistikkänsla när man inte hunnit träna på en rätt, så man får gå på magkänsla.

Vad hoppas du på för råvaror?
– Jag är ju göteborgare så skaldjur vore jättehärligt. Eller lamm, det gillar jag.

Finalisterna till Årets kock 2021, med William Brittsjö som tvåa från höger.

Vilka egenskaper är bra att ha när man tävlar i matlagning?
– I grund och botten handlar det om att vara smaksäker. Det är bra att vara stabil mentalt om något går fel.
Framför allt är det jätteviktigt att man tycker det är kul, annars klarar man inte av den träning som krävs.
Jag går all in i år och tror på den maten jag lagar och anpassar den utifrån tävlingen.

Jag gillar känslan av att vara underdog.

Här är William

Namn: William Brittsjö
Ålder: 22 år.
Från: Göteborg.
Arbetsplats: Ricordi, Stockholm.

Du är ung, bara 22 år. Du tävlar mot kockar med större erfarenhet.
– Ålder är bara en siffra. Det gäller att vara förberedd, skapa sig rätt förutsättningar och laga mat som man själv tror på samt ha lite flyt med domarna.
Men jag gillar känslan av att vara underdog, då slipper man den värsta pressen.

Är du nervös?
– Ja, det är klart man är. Jag har drömt om det här i så många år.
Det är en utmaning, men det ska inte vara lätt att vinna Årets kock. Det gäller att laga så god mat man bara kan.

Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här