Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Pizzabagare åtalas för hämndmisshandel

I våras blev en livsmedelsinspektör i Ludvika överfallen och misshandlad efter en inspektion av en pizzeria. Nu har en anställd på restaurangen åtalats för våld mot tjänsteman.

Publicerad 23 augusti 2011

Det var i mars som livsmedelsinspektören blev påhoppad av en anställd på den pizzeria han precis kontrollerat. Inspektören, som är i 50-årsåldern, blev både knuffad, sparkad och slagen.
– Han hade fått sina glasögon krossade och var väldigt illa tilltygad, ögonen var igenmurade och näsan blodig och svullen, säger mannens chef Bror Wallin till Suntliv.nu.

Bakgrunden till attacken visade sig vara hämnd. Den anställde drev tidigare en egen restaurang, men blev tvungen att stänga efter att den misshandlade inspektören spårat ett utbrott av salmonella dit.     

I början av augusti åtalades pizzabagaren för våld mot tjänsteman. Han riskerar nu upp till fyra års fängelse. Livsmedelsinspektören jobbar kvar, men har fått en rad men av händelsen, berättar Bror Wallin.
– Han ville inte sjukskriva sig, men den närmaste tiden efter överfallet kunde han inte utföra sina inspektioner, utan fick sköta pappersarbete på kontoret. Det största bekymret är att han fick en nackskada som han går på behandling för fortfarande, efter ett halvår. Han känner också obehag inför att röra sig ute i staden, eftersom den åtalade bor här, säger han till Suntliv.nu.

AFA Försäkring har precis beviljat pengar till ett nytt forskningsprojekt för att göra arbetet bättre och säkrare för livsmedelsinspektörer.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.