Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Halländsk krograzzia avslöjade kassabrister

Många av Hallands krogar sköter inte sin ekonomi på rätt sätt, visar en stor sommargranskning. Av 65 kontrollerade ställen hade 51 stycken brister i kassahanteringen.

Publicerad 4 augusti 2011

Under sommaren har en specialstyrka från bland annat Skatteverket, försäkringskassan, polisen och länsstyrelsen granskat Hallands krogvärld. Sammanlagt har gruppen besökt 65 restauranger i Halmstad, Falkenberg, Laholm och Varberg

På en del områden, som ordning och nykterhet, fick krogarna helt klart godkänt. När det gäller ekonomi och kassahantering var resultatet desto sämre.
– Resultatet var överlag positivt i nykterhets- och ordningshänseende. Det fanns däremot flertal brister inom den ekonomiska skötsamhetens område, säger Helena Strömdahl, handläggare inom alkohol och tobak vid Länsstyrelsen i Hallands län.

På hela 51 ställen upptäcktes brister i kassahanteringen. En del restauranger saknade helt godkända kassaregister och på 13 ställen fanns brister i personalliggaren.

Gruppen fann också ett fall av olaglig servering, fem fall av illegala spelautomater och en del blockerade nödutgångar. Resultatet kommer nu att följas upp på olika sätt.

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här