Nyheter CYBERATTACK

Pengar från a-kassan fortsatt försenade

Många blir utan sin redan försenade a-kasseersättning nu på fredag. Systemen kom inte i gång som väntat på tisdagen. I dag, onsdag, meddelar HRAK att systemen är uppe och det går att logga in på Mina sidor.

Publicerad 7 december 2022
Pengar från a-kassan fortsatt försenade
Det är oklart när utbetalningar från a-kassan kan komma i gång. Foto: Istockphoto

UPPDATERAD. Tidigare trodde Karin Pettersson, kassans föreståndare, att utbetalningarna bara skulle bli en dag försenade.
– Vi hade fått besked om att systemen och Mina sidor skulle öppna på tisdagen, men vår leverantör lyckades inte utan fick av säkerhetsskäl stänga ner systemen igen, säger Karin Pettersson.

Det finns utbetalningar som har gått i väg, men det är bara de som tidrapporterat mellan den 29 november och 1 december och som inte kräver någon aktiv hantering av HRAK som kommer att få sina pengar på fredagen.

När övriga får sin ersättning kan inte Karin Pettersson säga.
– Vi kommer inte att lämna någon ny information nu utan avvaktar tills vi vet säkert. Det jag kan säga är att det jobbas intensivt med detta och att vi på HRAK har hög beredskap när systemen väl är uppe igen.

Har du något råd till dem som kommer att stå utan sin ersättning den här veckan?
– Det jag kan säga är att det fortfarande rör sig om enstaka dagars försening och att det är tur att vi har veckoutbetalning och inte månadsutbetalning. I övrigt har jag inga rekommendationer att ge tyvärr.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här