Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ont om avtali nya jättegallerian

Mall of Scandinavia lockar kunder i stora skaror. Men bara var fjärde restaurang har kollektivavtal. Hotell- och restaurangfacket är på plats för att skapa kontakt med både anställda och arbetsgivare.

Publicerad 2 december 2015
Ont om avtali nya jättegallerian
HRF besökte Mall of Scandinavia i veckan. Bakre raden: Michael Kvist, Daniel Jernström. Främre raden Alaettin Aycicek, Viktoria Melin och Bassem Majid. Foto: Rebecka Uhlin

Nordens största köpcenter, Mall of Scandinavia i Solna, öppnade i november. HRF Stockholm-Gotland besökte under några dagar de 43 restaurangerna och kaféerna.
– Vi sänder en signal om att facket är viktigt. Vi har pratat med personal men också gått direkt på cheferna. Det är bra att bygga relationer inför framtiden, så att de inte blir så stressade nästa gång vi kommer, säger Daniel Jernström, som sitter i avdelningsstyrelsen och jobbar på O´Learys.

Viktoria Melin, organisatör och barista på Café Ritazza, berättar att de mötte en del som var intresserade av facket, och många som hade frågor.
– Framför allt undrade många över sina arbetstider, om det är okej att jobba så långa pass och så många dagar i sträck som de gör.

Hittills har omkring tio av de 43 arbetsplatserna tecknat kollektivavtal. HRF:arna mötte en del anställda som redan var fackmedlemmar, och andra som planerade att gå med i facket. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här