Nyheter NYSTART

Nystart för gänget på Grand

Grand Hotel Halmstad har öppnat igen! Annicka Sätherström Bladh är på plats i nattreceptionen, men Lena Svensson har gått vidare från restaurangköket.

Publicerad 18 april 2024
Nystart för gänget på Grand
Annicka Sätherström Bladh är tillbaka i nattreceptionen. Foto: Anders Andersson

Lagom till jul gick personalen på Grand Hotel Halmstad ut i arbetslöshet när hotellet stängde.
En av dem som svävat i ovisshet om framtiden är Annicka Sätherström Bladh.
Men i mars öppnade hotellet i ny regi. Annicka är tillbaka i nattreceptionen där hon arbetat i 13 år.

Hur känns det?
– Jomen det känns jättebra och lite inspirerande att det är en del förändringar. Det ska göras löpande renoveringar, vi har ett annat bokningssystem som man har fått sätta sig in i.
För varje pass lär man sig något nytt och det är kul. Sedan är det roligt att träffa gäster från förr som börjat komma tillbaka.

Annicka sökte jobbet

Hur tänker du om tiden när ni var varslade?
– Det var ju en turbulent tid. Det jobbigaste var nedräkningen i december när vi inte visste hur det skulle gå. Sedan blev det en utmaning att ha kontakt med arbetsförmedlingen, skriva cv för första gången och gå på intervjuer.

– När det blev klart att hotellet skulle öppna i ny regi fick vi söka som alla andra. Det var en lättnad att få besked.

Lena gick vidare

Annickas kollegor Monika Kulas och Malgorzata Eliasson på housekeeping är också tillbaka på hotellet.

Men Lena Svensson har lämnat restaurangköket.
– Jag läser en gymnasial utbildning för barnskötare och elevassistenter.  Det är fyra dagar hemma och en på skolan. Jag sitter varje dag, det har jag inte gjort på 40 år!

– Vi har mycket inlämningar och jag är ju inte van vid datorer. Men vi är flera som känner lite likadant så vi har skapat en liten grupp som träffas. Så det blir nog bra.

Lena Svensson på Grand Hotel Halmstad
Nu vill Lena Svensson bli barnskötare. Foto: Anders Andersson

Var vill du jobba sedan?
– Mitt mål är att jobba inom förskolan, kanske på en småbarnsavdelning. Men jag kanske tänker om när vi varit ute på praktik i förskoleklass och på fritidshem.

Vad fick dig att gå vidare?
– Jag har varit inne på detta ett par år, men man vet ju vad man har. Nu blev det ett bra tillfälle så jag kände att om jag inte tar det här steget kommer jag att ångra mig.
Även om jag saknar mina gamla kollegor är det faktiskt väldigt kul att träffa nya människor. Det känner jag varje gång vi är på skolan eller när jag träffar gruppen. Och jag kan ju alltid går tillbaka till restaurang om jag ångrar mig.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här