Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nya avtal på folkpark och konditori

Ytterligare två nya kollektivavtal är klara: avtalet för anställda på serveringskonditorier och avtalet för anställda på Folkets hus och parker.

Publicerad 23 juni 2010

Avtalet mellan HRF, Fastighets och arbetsgivarorganisationen KFO gäller för anställda på Folkets hus och parker. Avtalet följer i princip Gröna riksavtalet med SHR. Det betyder sammanlagt 980 kronor mer i månaden för en heltidstjänst under avtalsperioden.
En nyhet för KFO-avtalet är att arbetsgivarna får möjlighet att provanställa i upp till sex månader, i stället för tre månader som i dag. Avtalet gäller från den 1 maj 2010 till den 31 maj 2012.

Det gör även det nya Serveringsavtalet som gäller för anställda på arbetsplatser som tillhör Livsmedelsföretagen. Serveringspersonal på konditorier med kaféverksamhet hör till dem som omfattas av avtalet. Där höjs lönerna med 360 kronor i månaden, 2:08 kronor per timme, från den 1 maj 2010 och med 500 kronor i månaden, 2:89 kronor per timme, den 1 maj 2011. Samma höjning gäller alla lönetariffer.
Ob-tillägget höjs med 45 öre i timmen till 19:20 kronor från 1 december 2010. Samtidigt höjs natt-ob med 40 öre till 37:90 kronor i timmen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här